Bijgewerkt: 30 september 2023

Theatercomplex De Landing in Uilenstede is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-09-2023

Op studentencampus Uilenstede in Amstelveen is afgelopen vrijdag 15 september 2023 tijdens een feestelijke avond het nieuwe theatercomplex De Landing gelanceerd en zijn twee openbare kunstwerken officieel onthuld. Het theaterpand wordt de komende jaren ingezet als een cultureel-maatschappelijke voorziening én als uitvalsbasis voor de Schouwburg Amstelveen. Hiermee ontwikkelt Uilenstede zich tot een nieuw cultureel hart van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Theatercomplex De Landing in Uilenstede is geopend

Het ontwikkelen van een cultureel-maatschappelijke functie in Uilenstede is een ambitie uit het coalitieakkoord 2022-2026. 'Uilenstede bruist van de energie. Hier ligt de kennis van de toekomst. Daarom is het de uitgelezen plek voor een culturele impuls. Schouwburg Amstelveen start er een productiehuis en broedplaats voor jonge makers, er komt een ruimte voor creatieve activiteiten en het is een ontmoetingsplek voor studenten, gebruikers van Uilenstede en Amstelveense bewoners. Hiernaast wordt het campusterrein verrijkt met kunstwerken. We zijn trots op wat er nu al is bereikt en kijken uit naar de toekomst'- zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Twee kunstwerken onthuld. Vrijdag zijn twee kunstwerken officieel onthuld: een muurschildering bij tramhalte Uilenstede genaamd Kingdom Uilenstede van Gijs Frieling en het kunstwerk Paws van Aisjha Madu op het campusterrein. Beide werken zijn geïnspireerd op verhalen, anekdotes en ervaringen van bewoners en gebruikers van de campus. Zij zijn vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming.

Uilenstede. Om theatercomplex De Landing mogelijk te maken, is de gemeente een huurcontract aangegaan met gebouweigenaar DUWO voor de duur van vijf jaar. Schouwburg Amstelveen en het Amsterdamse Bostheater hebben de handschoen opgepakt om, in samenspraak met andere partijen, een toekomstplan voor het complex (voorheen Cultuurcentrum VU Griffioen) te schrijven. Tevens dient het als uitvalsbasis voor de Schouwburg Amstelveen als deze naar verwachting in 2025 en 2026 tijdelijk de deuren moet sluiten vanwege een intensieve verbouwing van de cultuurstrip.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.