Bijgewerkt: 15 augustus 2022

The Undertones eenmalig in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
14-05-2013

The Undertones, bekend van hun hits Teenage Kicks en Jimmy Jimmy, komen voor een éénmalig concert naar Nederland. Op donderdag 30 mei 2013 zal de enige show plaatsvinden in Poppodium P60 te Amstelveen.

The Undertones rocken weer als ooit tevoren en brengen jeugdsentiment tot leven. De band werd vooral bekend in de jaren ‘70 en ‘80 door hun poppie punkrock nummers, waarbij de tiener hormonen van de teksten afdropen.

Undertones Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

De Noord-Ierse rockband The Undertones uit Derry. De band werd in 1975 opgericht en bestond uit de broers John en Damian O'Neill op gitaar, bassist Michael Bradley, Billy Doherty drummer en Feargal Sharkey zanger.


Met hits als Teenage Kicks, Jimmy, Jimmy, My Perfect Cousin, It's Going To Happen en Here Comes The Summer wisten de Ieren Europa te veroveren. Nadat de zanger (Feargal Sharkey) in 1983 de band verliet vond de rest het ook wel welletjes geweest en stopte de band.

In 1999 pikte The Undertones de draad weer op en kwamen terug met een nieuwe zanger (Paul McLoone). Ze maakten nog twee albums, ‘Get What You Need’ and ‘Dig Yourself’, maar kwamen erachter, dat optreden toch wel hetgeen was, waar ze het meeste plezier uit halen. Misschien een jaartje ouder, maar live staat het nog steeds als een huis. Dat is te bewonderen op 30 mei in P60 wanneer de teenage kicks weer uit de kast mogen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.