Bijgewerkt: 26 mei 2024

Testteam onderzoekt toegankelijkheid gezondheidscentrum Marne

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
09-06-2014

Aan de Marne is een gezondheidscentrum gekomen. Op zich een goede ontwikkeling, want daardoor kan de speeltuin aan de Maritsa blijven bestaan. Helaas nog niet perfect, want de toegankelijkheid vanuit het Openbaar Vervoer laat nog te wensen over. Vooral voor mensen met een lichamelijke beperking levert dit problemen op.

Hierover heeft de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) diverse malen aandacht gevraagd in de gemeenteraad. Wethouder Brandes van PvdA vond het niet nodig en zag geen mogelijkheden, om extra maatregelen te nemen om de toegankelijkheid te verbeteren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Op 11 april 2014 opende het Gezondheidscentrum Marne haar deuren


Op woensdag 18 juni 2014 zal een testteam bestaande uit SP in samenwerking met OCA, leden van de Participatie Gehandicapten Amstelveen en de Oog Vereniging  in kaart brengen, waar de knelpunten zitten. Dan zal er een schouw plaatsvinden van het gezondheidscentrum en de wegen daar naar toe.

Het testteam nodigt wethouder Brandes uit hierbij aanwezig te zijn. De wethouder kan dan ter plekke aanschouwen voor welke obstakels voetgangers komen te staan. Doel is om samen met de wethouder te bekijken hoe we de toegankelijkheid kunnen verbeteren. De schouw start vanaf bushalte Seine (lijn 146, lijn 149 richting Uithoorn, lijn 199 richting Schiphol) en begint om 16:00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.