Bijgewerkt: 22 mei 2022

Tentoostelling van 'denieuwegalerie' in Amsterdam

Nieuws -> Cultuur

Bron: Rob den Boer
23-11-2011

Op zondag 11 december 2011 om 16 uur wordt in 'denieuwegalerieꞌ in Amsterdam, Passeerdersgracht 23 BG, een tentoonstelling geopend met werk van 13 beeldend kunstenaars in uiteenlopende disciplines. De opening zal worden verricht door Marens Engelhard, directeur van het Stadsarchief Amsterdam.

Aan de tentoonstelling nemen beeldend kunstenaars deel, die zeer divers werk maken, zowel qua materiaal als stijl. Zij vormen geen vaste groep, maar hebben elkaar gevonden op de instelling, waarmee zij met hun kunst bezig zijn. De werking van de ruimte in de voormalige Hogeschool voor Economische Studies (HES), uniek gelegen midden in de Jordaan, geeft het geheel een bijzondere uitstraling.

denieuwegalerie Amstelveen
(Bron denieuwegalerie - 2011)

De flyer van de tentoonstelling


Deelnemende kunstenaars:  Neely Schaap, Rob den Boer, Titus Brein,  Theodor Schokker,  Pierik L'Istelle, Huub Holthuizen, Lucia Rebers, Mary Kuiper, Pete Purnell, Martha Marjenburgh, Tom Wagenaar, Pier de Jong en Sharan Zwitser.

Openingstijden

De tentoonstelling is van zaterdag 10 december 2011 t/m zondag 15 januari 2012 te zien in de denieuwegalerie in Amsterdam, Passeerdersgracht 23 BG, geopend zaterdag en zondag 12-17 uur. Toegang vrij. Denieuwegalerie is ook geopend tijdens Kerst en Nieuwjaar en op afspraak via 06-47324960.

Finissage

De finissage (feestelijke afsluiting van de tentoonstelling) vindt plaats op 15 januari 2012, met gitaar en zang van Frans Bakker.

Bereikbaarheid

Denieuwegalerie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Leidseplein ligt  op slechts vijf minuten loopafstand, waar tramlijn 1, 2 en 5 stoppen. Tram 17 richting Osdorp Dijkgraafplein stopt op de Rozengracht (ter hoogte van de Marnixstraat), eveneens vijf minuten lopen van de Passeerdersgracht.  Als u met de auto komt kunt u parkeren in de parkeergarage aan de Marnixstraat 250 (betaald).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.