Bijgewerkt: 19 mei 2022

Tentoonstelling van Stephanie Rhode bij SVB Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stephanie Rhode
09-02-2016

De Amstelveense beeldend kunstenaar Stephanie Rhode is bekend van haar kunstprojecten die in binnen en buitenland te zien zijn exposeert in het atrium van de Sociale VerzekeringsBank (SVB) in Amstelveen. Zij beperkt zich vaak tot één thema, het huis, terwijl ze tegelijkertijd het domein sculptuur uitbreidt tot ruimtelijk georiënteerde kunst: land art, omgevingskunst en installaties. Hierbij nodigt zij de kijkers vaak uit om medemaker te worden.

Foto Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2016)

In het atrium van de SVB wordt de tentoonstelling geopend


Foto Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2016)

Wethouder Peter Bot met Stephanie Rhode in gesprek


Sociale Verzekeringsbank SVB. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren aan de Van Heuven Goedhartlaan 1, 1181 KJ, Amstelveen (er is mogelijkheid om te parkeren in de parkeergarage van de SVB). De expositie ’Patronen’ is van 1 februari t/m 29 maart 2016 te bezichtigen tijdens van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. tijdens van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. tijdens van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. www.stephanierhode.nl

Foto Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2016)

De al bekende huisjesontwerpen van Stephanie zijn er ook tentoongesteld, alleen nu in kleur


Foto Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2016)

Het komt niet zo vaak voor, dat je gratis bonbon kan smikkelen bij de SVB


Met de tentoonstelling ‘Patronen’ laat zij zien, dat wij allemaal volgens patronen leven, de natuur zich volgens patronen ontwikkelt, wij onze weg kunnen vinden door patronen, onze cultuur en maatschappij inrichten aan de hand van patronen, onze leefruimte indelen volgens patronen. Tegelijkertijd zijn wij binnen dit netwerk constant op zoek naar nieuwe patronen omdat wij vaak vastzitten in ons oude.

Foto Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2016)

Dit meisje moet de bonbons goedkeuren. Het is erg zwaar voor haar, zo te zien


Het bijzondere van deze tentoonstelling is: het kunstwerk, dat je kunt opeten. Rhode heeft een hangende sculptuur van chocolade bonbons gemaakt en nodigt de werknemers van de SVB uit om in de loop van de expositie het beeld op te eten. Hierdoor ontstaat een nieuw patroon van een beeld. Misschien, dat de medewerkers er een vast patroon van maken om iedere keer bij het passeren van het beeld er een stukje af te snoepen…Gesponsord door : Confiserie Martin Spaargaren UithoornAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.