Bijgewerkt: 16 mei 2022

Tentoonstelling van Sharon van den Berg in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
05-06-2015

Van 11 juni tot en met 12 juli 2015 toont Museum Jan van der Togt de tekeningenserie 'Badgasten' van Sharon van den Berg. ‘Badgasten’ is een serie van 263 kleine potloodtekeningen die gebaseerd is op de polaroids die de vader van Sharon van den Berg (1969), Rudy ‘Bennett’, zanger van de legendarische band The Motions, in de jaren ’70 maakte van alle bezoekers aan hun Haagse huis. De visite bestond uit een bont gezelschap van bekende muzikanten als Barry Hay, Mariska Veres en Herman Brood. Deze stoet aan zeer uiteenlopende types vermengde zich met het alledaagse leven van het gezin Van den Berg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Sharon van den Berg een voor haar schilderijen tijdens de Triënnale op 13 november 2010 in het Cobra Museum in Amstelveen. Elke drie jaar vindt in het Cobra Museum voor Moderne Kunst, de Triënnale Amstelveen plaats, een tentoonstelling met werk van Amstelveense beeldend kunstenaars


Naast de tekeningenserie ‘Badgasten’ zijn ook Van den Bergs series ‘Picturepaintings’ en ‘Literal memories’ te zien. ‘Picturepaintings’ is een eindeloos groeiende reeks kleine schilderijen gemaakt naar aanleiding van snapshots die zij tijdens haar reizen maakt. De serie ‘Literal memories’ bestaat uit tekeningen en collages, waarin Van den Berg zoekt naar een vorm om losse flitsen van herinneringen uit haar jeugd weer te geven. Hierin komen onder meer onderwerpen terug uit het huis, waar de serie ‘Badgasten’ op gebaseerd is.

Foto Amstelveen
(Bron Museum vd Togt - 2015)

Sharon van den Berg: 'Badgasten'


De opening vindt plaats – in aanwezigheid van de kunstenaar – op donderdag 11 juni om 20.00 uur, en wordt verricht door de internationaal vermaarde fotografe Patricia Steur, die zelf meerdere malen is vereeuwigd in de tekeningenserie ‘Badgasten’. Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.