Bijgewerkt: 5 december 2022

Tentoonstelling van Paul Dikker en Willem Harbers bij SVB geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Willem Harbers
04-11-2015

De opening van de tentoonstelling 'In Twee Werelden' was op woensdag 4 november 2015 van 16.30 tot 18.30 uur door de burgemeester van Amstelveen mevrouw Mirjam van 't Veld. De opening vond plaats in aanwezigheid van de kunstenaars in het atrium van de Sociale Verzekerings Bank (SVB) aan de Van Heuven Goedhartlaan 1, 1181 KJ te Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Willem Harbers en Paul Dikker tijdens de opening van hun expositie bij SVB in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen opent de expositie van Willem Harbers en Paul Dikker


Paul Dikker en Willem Harbers exposeren vaak in Nederland én in het buitenland, ze geven lezingen en workshops en er verschijnen geregeld publicaties over hun werk. Samen initiëren zij projecten en exposeren hun werk vaak als duo. Hun schilderijen en beelden hebben veel gemeen. Ze zijn monumentaal van vorm en kleur, gemaakt met veel precisie en aandacht voor het detail. Op het snijvlak van figuratie en non-figuratie onttrekt hun werk zich aan eendimensionale duidingen en geeft het ruimte aan het maken van verschillenden verhalen. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Paul Dikker -Vliedend, 45 x 25 cm, 2015, olieverf op linnen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Willem Harbers - Impegno 2 - marmer


Met de tentoonstelling In twee werelden gaat de kunst een relatie aan met de bijzondere architectuur van het atrium, worden de werksferen van kunst en de SVB verbonden, en ontmoeten kunstvisies en de opvattingen van het publiek elkaar. De tentoonstelling In Twee Werelden, met schilderijen van Paul Dikker en beelden en installaties van Willem Harbers in de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te Amstelveen, is te bezichtigen tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en loopt vanaf nu t/m 17 december 2015. Zie voor meer informatie de websites, www.pauldikker.nl  en www.willemharbers.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.