Bijgewerkt: 18 mei 2024

Tentoonstelling en boekpresentatie bij de Kunstuitleen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SBK Amstelveen
23-09-2008

De Stichting Beeldende Kunst Amstelveen nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling 'drijfveren' van Francisca Tollenaar ter gelegenheid van de boekpresentatie 'Keerkringen' van Francisca Tollenaar (tekeningen) en Hans Krabbe (gedichten) op zaterdag 27 september 2008 om 16.00 uur in de Kunstuitleen Amstelveen.

 Tollenaar Amstelveen
(SBK Amstelveen - 2008)

Francisca Tollenaar-Keerkringen


De tentoonstelling is te zien van 27 september tot en met 5 oktober 2008. Hans Krabbe zal bij de opening enige gedichten uit het boek voordragen.

Fragment:

Aan de andere kant

Waar ik nu val

stel ik mij vrijheid voor

lichaam en wil onbegrensd..(.)

Een ethisch gesprek

Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'drijfveren' zal onder leiding van Koos Hoogland op zondag 5 oktober van half twee tot half drie in de kunstuitleen een ethisch gesprek worden gehouden met 10 deelnemers uitgaande van het thema 'de loop der dingen'. In zo’n gesprek wordt op basis van de eigen ervaringen nagedacht over het thema.

Alle gespreksdeelnemers concentreren zich niet alleen op hun eigen gedachten, maar spannen zich ook in die van anderen te begrijpen. Zicht krijgen op elkaars denkbeelden is voldoende resultaat. Een goede dialoog verbindt mensen, maakt ruimte en kweekt begrip.

U kunt zich voor dit gesprek aanmelden bij de balie van de Kunstuitleen Amstelveen , via info@sbkamstelveen.nl of telefonisch 020-6452333.

Stadsplein 103 1181ZM Amstelveen T: 020 6452333 www.kunstuitleenamstelveen.nl

Francisca Tollenaar (1954), Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, Rijksacademie voor Beeldende Kunsten afd. Monumentaal.

In haar tekeningen en schilderijen streeft zij naar beelden die rust, eenvoud en verbondenheid uitstralen. De beelden zijn kleurrijk en gelaagd, maar door samenhang in het beeld ontstaat eenheid. Zo ontstaat verstilde kunst die stemt tot nadenken.

Haar inspiratie vindt zij in actuele onderwerpen en locaties, zoals gebedsruimtes van 8 verschillende religies in Amsterdam , het Amsterdamse Bos, de Noord- Zuidlijn, maar ook in mythen en sagen. Zij maakte o.a. een boekje met tekeningen voor Stichting Alzheimer Nederland, een relatiecadeau voor het cultuurbal en deed research met praktische oplossingen voor Nyenrode Business Universiteit. Ontdekte dat zij beeldend geïnspireerd wordt door thema’s uit de bedrijfsethiek.

Hans Krabbe (1961) is docent, onderzoeker en dichter. Zijn promotieonderzoek gaat over de wijze waarop communicatie- professionals en hun superieuren omgaan met ethische dilemma’s.

Hij is afgestudeerd aan de UvA als neerlandicus (argumentatieleer en filosofie). Hans is werkzaam als hogeschooldocent Communicatie, Communicatie-ethiek en Bedrijfsethiek aan de HES Amsterdam en heeft als communicatieadviseur gewerkt voor de gemeente Amsterdam en als zelfstandig communicatieadviseur. Hij verzorgt trainingen in ethisch redeneren, ethische besluitvorming en communicatie-ethiek.

Website: Francisca Tollenaar-Molhuysen    Hans KrabbeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.