Bijgewerkt: 1 maart 2024

Tentoonstelling Jet Naftaniel in de Kunstuitleen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
07-01-2011

Van 5 t/m 12 februari 2011 organiseert de Muziek- en Dansschool Amstelveen voor de eerste keer het Cultuurfeest Amstelveen: van Mokum, de Mediene en de rest van de wereld. In deze eerste editie staat de joodse cultuur centraal. Van 5 t/m 26 februari laat Jet Naftaniels-Joëls in de Kunstuitleen Amstelveen bijzonder werk zien.

naftaniel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jet Naftaniel- Joëls, beeldend kunstenaar op de stand van AVK Tijdens The Affordable Art Fair 2010 in Amsterdam


naftaniel Amstelveen
(Foto Jet Naftaniel - 2011)

Jet Naftaniel- Joëls, Keppelverzameling


Jet is gespecialiseerd in ceremoniële textiele kunst, met name (semi) gebruiksvoorwerpen, zoals gebedsmantels, voorhangen, tora mantels, challe kleden, maar vooral keppels. De keppels op deze tentoonstelling zijn alle verschillend. Zoveel verschillende ontwerpen, zoveel verschillende meningen binnen het Jodendom, is de achterliggende gedachte.

De materialen zijn meestal niet erg conventioneel. Er wordt o.a. plastic, koperdraad, latex, fiber, glas en zelfs gedroogde vruchtenschillen gebruikt. Daarentegen zijn er ook meer conventionele keppels gemaakt van zijde en katoen.

naftaniel Amstelveen
(Foto Jet Naftaniel - 2011)

Jet Naftaniel- Joëls, Keppel met draad


naftaniel Amstelveen
(Foto Jet Naftaniel - 2011)

Jet Naftaniel- Joëls, Keppel van rubber


De Kunstuitleen heeft al jaren verschillende sieraden van Jet in de verkoopcollectie. Sieraden die ook van allerhande materialen zijn gemaakt, zoals  halssieraden van lege koffiecupjes. Huis- en fabrieksafval krijgt een nieuwe bestemming. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingstijden van de Kunstuitleen. Meer informatie  op www.kunstuitleenamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.