Bijgewerkt: 19 mei 2024

Talking Heads op het Stadsplein

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Weekblad
06-07-2007

Op het Stadplein zijn twee monsterlijk grote hoofden te zien. Zij vormen onderdeel van het project ‘Geef respect jouw gezicht’, dat donderdag officieel van start ging.

Talking heads Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Talking Heads aan de voorgevel van de Schouwburg. Op vrijdagen is altijd de weekmarkt op het Stadsplein en de tenten staan in de weg van de stralen van de beamer, daardoor is geen projectie mogelijk. Nu kunnen wij spreken over The Sleeping HeadsIn het kader van dit project kan iedereen zijn visie op respect laten opnemen in de openbare bibliotheek. De beelden worden vervolgens op de hoofden geprojecteerd, zodat iedereen kan meeluisteren en meekijken. De opnamen worden in willekeurige combinaties getoond.

Amstelveen heeft 2007 uitgeroepen tot jaar van respect en het project blijft werken tot en met de landelijke Dag van Respect op 15 november 2007. Burgemeester Jan van Zanen is blij met de reuzenhoofden: “We willen immers meer ‘leven’ op het Stadsplein. Dit kunstobject draagt daar geweldig aan bij.” Hij nodigt alle Amstelveners uit om ook hun gezicht te laten zien.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.