Bijgewerkt: 6 oktober 2022

TROS Muziekfeest op het Stadsplein van Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Lex Sternfeld
10-06-2014

Elk jaar reist de TROS door Nederland om het TROS Muziekfeest op het Plein bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote TROS spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem. Het TROS Muziekfeest in Amstelveen van dinsdag 10 juni 2014 is de hele dag op de radio te volgen. In een mobiele studio op het Stadsplein zitten dj's van Sterren.nl Radio en RTV Amstelveen om gezamenlijk artiesten te interviewen. Deze unieke samenwerking van 10 lokale radiomakers met nationaal bekende disc jockeys als Daniël Dekker, Corné Klijn en Fred Siebelink is niet alleen te horen op de frequenties van RTV Amstelveen maar er kan online ook worden meegekeken via www.sterren.nl. Er staan die dag zes webcams opgesteld. De radiomarathon is tussen 11.00 en 23.00 uur.

Foto Amstelveen
(Foto L. Sternfeld - 2014)

Lex Sternfeld, radiomaker van RTV-Amstelveen


Naast studio interviews wordt de hele dag backstage verslag gedaan en zullen toeschouwers op het plein voor de microfoons worden gehaald. De presentatoren van RTV Amstelveen zijn Astrid Collé en Marcel Peters van het programma Ochtendhumeur, Claire van Vrijberghe de Coningh (Social Buzz), Alex van Moort (Classic Soul Radio), Bryan Touw (Young FM), Jonathan Keyson (Jonathan on Air), René Braat (4 Tellen Rust), Michiel Roedema (Sense for Dance), Ton Maas (Maas aan de Amstel) en Lex Sternfeld (Re-Lex). 

In aanloop naar het TROS Muziekfeest trapt presentator Lex Sternfeld op RTV Amstelveen af met een twee uur durende uitzending. Hierin draait hij liedjes van alle 30 artiesten die in het Stadshart op het grote podium staan. Ook zitten in dit programma, 'Op weg naar het Muziekfeest', wetenswaardigheden over het mega evenement van het Nederlandstalige lied. Er komt binnenkort  een tweede radioprogramma op Radio Amstelveen met als titel 'Het komt er aan'. Kijk in de radioprogrammering op www.rtvamstelveen.nl voor uitzendtijden van deze muzikale opwarmers.

De optredende artiesten op het Stadsplein zijn Nick & Simon, René Froger, Frans Bauer, Lee Towers, 3 J’s, Marianne Weber, Gerard Joling, Wolter Kroes, Jan Smit en Johnny de Mol, Frans Duijts, K3, Jayh, Django Wagner, René Schuurmans, Wesley Bronkhorst, Gents, Leonie Meijer, André Hazes jr en Christoff, Djumbo, , Grad Damen, Peter Beense, Stef Ekkel, Brigitte Nijman, Willem Barth, John de Bever, Vinzzent en Femke Meines. Zij doen dat op een groot podium ter hoogte van Libris Venstra en Bibliotheek Amstelland.

De optredens van 20.00 tot 23.00 uur zijn gratis bij te wonen. Jan Smit presenteert het spektakel. Muziekfeest op het Plein is een jaarlijks evenement in verschillende steden, waarbij opnames worden gemaakt voor het gelijknamig televisieprogramma van fusieomroep AvroTros. Daarbij treedt altijd een reeks grootheden van het Nederlandstalig (levens)lied op. Het wordt opgenomen voor televisie en in juli door de TROS uitgezonden. RTVA radio zendt 24/7 uit op 107.2 FM, via Ziggo radio kanaal 782 en via de live-stream op www.rtvamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.