Bijgewerkt: 18 mei 2024

Superweekeinde Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-02-2006

Zowel de dames als de heren van Volleybalvereniging Martinus hebben  op 4 februari 2006 prestaties neergezet die aanleiding waren voor een nachtje onvervalst Zonnestein-feest. De dames brachten Longa de eerste competitienederlaag van dit seizoen toe terwijl de heren even daarvoor een uiterst verrassende overwinning op Dynamo wisten te binnen te slepen.


HCCnet/Martinus-Plantina Longa werd een heerlijke wedstrijd waarin top volleybal en slordige fouten met elkaar werden afgewisseld. In een goed gevulde Bankrashal wisten de twee onbetwiste topploegen het publiek maar liefst twee uur te boeien met attractief volleybal. Landskampioen Longa moest beamen dat het niveau van het Amstelveense team met sprongen vooruit is gegaan.

De intensieve trainingsarbeid lijkt eindelijk haar eerste vruchten af te werpen. Het re­sulteerde in een 3-2 overwin­ning op de koploper. HCCnet/Martinus staat nog slecht drie punten achter op het zichtbaar vermoeide Longa van Mathias Eichinger. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan is er zelfs nog een minieme kans om de reguliere

competitie als koploper af te sluiten. Met de playoffs in het vooruitzicht is dat overigens geen must. HCCnet/Martinus zal de gewonnen wedstrijd van zaterdag vooral meenemen als motivatie voor de volgende confrontaties met Longa.

In volleyballand is name­lijk iedereen het erover eens: HCCnet en Longa halen de fi­nale. Voor de mannen van Brother Martinus is het halen van de playoff-finale een illusie. Zaterdag werden echter wel bijzonder belangrijke punten binnengehaald om de rode lantaarn te kunnen afgeven. Piet Zoomers/Dynamo was niet opgewassen tegen een ontketend Brother en moest de Bankrashal verlaten met drie verliespunten. Brother Martinus klom door de winst naar de achtste plaats en zal moeten proberen nog enkele punten bij elkaar te schrapen om playoutwedstrijden definitief te voorkomen.

De dames van AMVJ lieten zich dit weekeinde ook weer van de beste kant zien door het duel met Arke/Pollux met 1-3 te winnen. Hiermee verstevigde AMVJ de derde positie die belangrijk kan zijn voor het verloop van de playoffs.

De Amstelveense damesploegen hebben vorige week ook goed gepresteerd in het bekertoernooi. Zowel AMVJ als HCCnet/Martinus wonnen de eerste wedstrijd van de kwartfinale. Plaatsing voor de bekereindstrijd (Final Four) in Rotterdam lijkt aanstaande.


Website: www.martinus.orgAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.