Bijgewerkt: 22 april 2024

Supersnelle mobiele toepassingen worden bereikbaar

Nieuws -> Internet

Bron: Rijksoverheid
14-12-2012

Op 14 december 2012 is de frequentieveiling voor nieuwe vergunningen voor mobiele telefonie en mobiel internet afgerond. KPN, Vodafone, T-Mobile en nieuwkomer Tele2 zijn er in geslaagd vergunningen te verkrijgen.

Bij de veiling werd extra frequentieruimte geveild, waardoor de weg vrij gemaakt is voor supersnelle mobiele toepassingen. 'Hiermee komt er meer dynamiek in de markt en er ontstaat meer keuzevrijheid voor de consument. Dit brengt nieuwe kansen voor de telecomsector en de Nederlandse economie', aldus minister Kamp van Economische Zaken in een reactie op de bekendmaking.

kamp Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

Henk Kamp (VVD), minister van Economische Zaken


De veiling van de frequenties heeft 3,8 miljard euro opgebracht. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de schatkist. Op dit moment zijn er in Nederland drie bedrijven die met een eigen netwerk mobiele telefonie en mobiel internet aanbieden en daar komt vanaf 2013 Tele2 als nieuwkomer bij.

'Met de komst van nieuwkomer Tele-2 en de extra frequentieruimte die nu beschikbaar is, krijgen innovatie en concurrentie op de markt voor mobiel internet een belangrijke impuls. Hierdoor kan mobiel internet in Nederland blijven groeien', zegt minister Kamp van Economische Zaken. De vergunningen voor de diverse frequenties zullen in de loop van 2013 ingaan en hebben een looptijd van 17 jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.