Bijgewerkt: 14 april 2024

Sunny Neeter exposeert tijdens de Atelierroute 2008

Nieuws -> Cultuur

Bron: Sunny Neeter / Wikipedia
09-06-2008

Atelierroute 2008 Amsteleiland - Ronde Hoep Oost – 14 en 15 juni 2008

Sunny Neeter presenteert dit jaar een serie nieuwe werken volgens de "Kozo" techniek. Hierbij wordt een combinatie gemaakt van haar eigen gemengde technieken met zelfgemaakt handgeschept papier waarin een compositie is gemaakt. Door deze samenvoeging ontstaan unieke stukken in een tot nu toe ongebruikelijke manier van werken.

Sunny Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Sunny Neeter - Always connected, gemengde techniek


Tevens tonen enkele van haar leerlingen hun schilderijen voor het eerst tijdens de atelierroute. Uiteraard zijn Desirée Wijgman en René Bruinsma ook met hun werken aanwezig en zijn de volgende gastexposanten uitgenodigd: Mary Kuijper, Jurjen Fontein, Herman Jansen, Joshua de Jong en Petra Verboeket.

Op zondag 15 juni 2008 kunt u gebruik maken van een roeibootje dat overzet van de oever van de Amstel tegenover het Amsteleiland. Bij regenachtig weer is de expositie overdekt.

Wat is het Kozo papier?

(The paper mulberry Broussonetia papyrifera) is een boomsoort in Azië en wordt gebruikt voor het maken van hoge kwaliteit met de hand geschept papier, zoals de Kozo.

Kozo is de meest gebruikte vezel tijdens het maken van Japans papier. De boomstukken worden gekookt en ontdaan van hun buitenste schors en gedroogd. De vezels worden vervolgens gekookt met loog om het zetmeel, vet en tannine los te krijgen en daarna geplaatst in stromend water om de loog te verwijderen.

De vezels worden vervolgens gebleekt (met chemicaliën) en de eventuele resterende onzuiverheden in de vezels worden er uitgeplukt met de hand. De kozo wordt op een rots of bord gelegd en geslagen.

Natte ballen van de pulp worden gemengd in een tank met water. De pulp wordt op een zeef geplaatst en geschud om de vezels gelijkmatig te krijgen. Nagashi-zuki methode produceert een dunner papier, terwijl de Tamme-zuki methode een dikker papier produceert.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.