Bijgewerkt: 11 juni 2023

Succesvolle Burgernetactie in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
12-10-2013

Op vrijdagavond 11 oktober 2013 omstreeks 20:20 kwam er bij de meldkamer van de politie een melding woninginbraak op het Westelijk Halfrond in Amstelveen binnen. De inbrekers waren overlopen en de melder had een goed signalement van de inbrekers doorgegeven.

De politie startte direct een Burgernetactie op en verspreidde het signalement aan 797 Burgernetdeelnemers. Een uur later belde een Burgernetdeelnemer met de mededeling, dat ze de gezochte woninginbrekers in de bosjes zag zitten. De politie ging direct ter plaatse en hield de drie gezochte woninginbrekers aan. U wordt hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij Burgernet, zoals Amstelveen. Meld u aan Burgernet!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.