Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Succesvolle Amstelveense Gezondheidsbeurs 2011

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Conchita Willems
15-04-2011

Inspiratie komt uit je hart

Sociaal-cultureel werkster Helga Bouwman van wijkcentrum 'De Bolder' in Amstelveen houdt van mensen en van het leven. De Amstelveense Gezondheidsbeurs van 9 april 2011 in dit wijkcentrum toonde haar gedreven werkwijze: cultuur, natuur en gezondheid horen bij elkaar. Helga vertelt over de organisatie rondom de beurs in het radioprogramma Eén Amstelveen van deze maand.

Bouwman  Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Helga Bouwman, sociaal-cultureel werkster bij de Stichting Cardanus tijdens de Gezondheidsbeurs 2011


Talentontwikkeling, saamhorigheidsgevoel, niet alleen voor bewoners, ook voor winkels in winkelcentra, voor professionals in organisaties ziet zij als bindend element anno 2011. Welzijn nieuwe stijl wordt dit ook wel genoemd. De kwaliteit van het samenleven, daar gaat het toch om?

De luisteraar hoort meer over het vraaggericht werken van welzijnsorganisaties zoals Cardanus en Vita, over de eigen kracht van bewoners en over de kennis en kunde van de deskundigen. Waardoor actief in je leven staan gestimuleerd wordt in de samenleving.

Enthousiast en bedachtzaam wijst Helga de luisteraar erop hoe inspiratie vanuit je hart werkt. Dat de Gezondheidsbeurs niet alleen in De Bolder, ook landelijk aan de behoefte van mensen voldoet, zowel medisch als voedingsgericht. Waarbij de alternatieve gezondheidszorg en de reguliere gezondheidszorg elkaar aanvullen vanuit eigen verantwoordelijkheid.

De Amstelveense Gezondheidsbeurs toonde dezelfde ontwikkeling als de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht van 20, 21 en 22 januari 2011 met 25.000 bezoekers: 50% was ouder dan 50 jaar, 20 % jonger dan 30 jaar en 30% had de leeftijd van 30 – 50 jaar. Helga noemde nieuwe ontwikkelingen.

Ziekenhuis Amstelland hanteert op dit moment het programma Xtra Kids. Het eenjarig behandelprogramma voor kinderen van 2 t/m 16 jaar met overgewicht wordt zeker onderdeel van de volgende Amstelveense Gezondheidsbeurs. Want dat er behoefte is aan een volgende beurs, was op de succesvolle zaterdag in 'De Bolder' wel duidelijk.

RTV-Amstelveen

Eén…Amstelveen is te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk ook via de website: www.rtvamstelveen.nl, (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) Tijden van uitzending: maandag – woensdag – vrijdag : 9.00 uur + dinsdag – donderdag : 10.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.