Bijgewerkt: 2 december 2021

Succesvol wijkfeest aan de Groenelaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Conchita Willems
01-09-2009

Op zaterdag 29 augustus 2009 werd er rond wijkcentrum De Bolder en winkelcentrum Groenhof het jaarlijkse wijkfeest georganiseerd door en met de vrijwilligers van Cardanus. Doel van de dag was jong en oud uit de wijk een vrolijk samenzijn te bezorgen.

Groenelaan Amstelveen
(Foto: Grea Twint - 2009)

Wijkfeest Groenelaan 2009


Het feest werd geopend door VVD raadslid en bekende buurtbewoner Walter Vervenne. Ondanks de milde ochtendregen was er over de hele dag genomen een mooie opkomst. Het podiumprogramma bood veel muziek:  Het seniorenorkest Amstelland, de zangers Rob Haas, Huib van Vlaardingen, Jacques Vet, diva Donna Lynton, het Ouderkerks Gedempt Havenkoor en trio Peter Broertjes, met Groenhofmuzikant Ad van der Gein.

Groenelaan Amstelveen
(Foto: Grea Twint - 2009)

Wijkfeest Groenelaan 2009


De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Naast de bekende Amsterdamse liedjes, waarbij iedereen luidkeels meezong, meedeinde en zelfs ‘s morgens op de dansvloer onder ietwat grijze wolken meedanste, bood dit divers artiestenscala zeemansliederen, Engelse balladen, Amerikaanse songs en popsongs. Plezier, kwaliteit en hartelijkheid kenmerkten het podiumgebeuren, wat menig winkelend publiek deed besluiten neer te strijken op het gezellige terras. De zon brak ’s middags door, terwijl diva Donna Lynton het publiek voor zich won met “Let the curtain’s fall”en “Send in the clowns”, omringd door spontane danseressen uit het publiek..

Een daverend applaus klonk na haar laatste song. Voor de kinderen was er een echte beroemde clown: Pommetje Horlepiep, waar een moeder blij riep tegen haar zoontje: “Kom, we gaan het podium op om Pommetje te ontmoeten. Mama kent hem van de televisie”. De gezichten van de kinderen spraken boekdelen; Pommetje stimuleerde hun fantasie met zijn grappen en grollen. Ook de ballonnenwedstrijd en het Oud Hollands Spellencircuit zorgde voor uitgelaten kinderen.

Groenelaan Amstelveen
(Foto: Grea Twint - 2009)

Wijkfeest Groenelaan 2009


Paardenkoets van Jan Plezier verzorgde gratis een rondtour in de wijk voor de bewoners. De lunch (pannenkoeken gebakken door de vrijwilligers) kwam geheel ten goede aan kinderen met een beperking in de verre Dominicaanse Republiek: het San Marco Hospital ontvangt de gelden rechtstreeks en zal dat goed kunnen gebruiken, want het ziekenhuis draait alleen op giften.

Het is fijn om op deze wijze plezier te delen met kinderen die het minder goed hebben. Saamhorigheidsgevoel in de wijk en door het goede doel zelfs over de wijk heen is prachtig gelukt op het wijkfeest Groenelaan!

Conchita WillemsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS