Bijgewerkt: 19 mei 2024

Succesvol weekend voor DVH

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit
09-07-2012

Softbal- De verdedigend landskampioenen van De Vliegende Hollanders (DVH) heren softbal waren zaterdag 7 juli 2012 voor een dubbele wedstrijd bij concurrent Storks in Den Haag. De eerste wedstrijd was een regelrechte thriller die met 1-2 in DVH voordeel werd beslecht, waarna het verzet van Storks was gebroken en DVH naar een 2-28 tweede overwinning walste.

De dames van DVH gingen tegelijkertijd op bezoek bij Ban Topa in Amsterdam en bewezen in de eerste wedstrijd direct dat het team in sterkte aan het groeien is en grepen een 0-9 overwinning gesteund door het sterke pitchen van Danielle Joosten. De tweede wedstrijd werd een ongekend spannende strijd die tot en met de laatste inning alle kanten op kon gaan, maar werd helaas nipt met 3-2 verloren.

softbal Amstelveen
(Foto Paul Gabel - 2012)

Softballer in actie


De dames zijn in ieder geval nu duidelijk op de goede weg, hopelijk net op tijd om het tweede gedeelte van het seizoen, waarbij gestreden wordt om degradatie uit de overgangsklasse te vermijden, goed door te komen.

De mannen van honkbal 2 kregen Thamen uit Uithoorn op bezoek, waar men in de uitwedstrijd nog een gelijkspel tegen toe moest staan. Zover kwam het thuis echter niet, want met geconcentreerd en gedegen spel werd de eindstand van 11-5 bereikt, terwijl de beide pitchers van Thamen geen bal meer konden gooien. DVH toonde in dat opzicht wat genade, want als men echt gewild had, had de overwinning nog vele malen groter kunnen zijn, maar de mannen namen genoegen met het verstevigen van de koppositie.

Zondag konden de heren van Honkbal 1 helaas niet in actie komen door de overvloedige regen, en ook de dubbel wedstrijd van de topsport junioren softbal tegen de Alcmaria Victrix moest worden afgelast.

Programma van het komend weekend:  Vrijdag 13 juli 2012

21.00 uur        Adegeest – DVH heren softbal 1

Zaterdag 14 juli

14.00 uur        Ban Topa – DVH Honkbal 1 (veld DVH)

14.00 uur        DVH dames 1 – Roef! (Moergestel, dubbele wedstrijd)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.