Bijgewerkt: 19 mei 2024

Succesvol wapeninleverdag 2011 in Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
02-10-2011

De Amsterdamse driehoek is tevreden met de opbrengst van de wapeninleverdag die op zaterdag 1 oktober 2011 plaatsvond. Zeven politiebureaus in Amsterdam en één bureau in Amstelveen hebben zaterdag hun deuren geopend voor inwoners van de regio om wapens in te kunnen leveren. Aan de oproep, die in de week daarvoorafgaand op verschillende wijze is gecommuniceerd, is goed gehoor gegeven.

Tot het begin van de middag waren het vooral ouderen, die erfstukken uit de Tweede Wereldoorlog kwamen inleveren. Naarmate de dag vorderde daalde de leeftijd van de bezoekers en werd het wapenassortiment meer divers.

Een vrouw kwam bijvoorbeeld 6 vuurwapens en ongeveer 200 stuks munitie inleveren van haar man die overleden is. Hij had de wapens tijdens een verhuizing meegenomen uit Zuid Afrika. De opbrengst van de wapeninleverdag bestond uit:

39 vuurwapens

15 luchtdrukwapens

10 nepvuurwapens

15 steekwapens

4 traangasbusjes

3 alarmpistolen

3 ploertendoders

1060 stuks munitie

1 granaathuls uit 1929

1 maal 25 millimeter granaat

Voor het inleveren van een handgranaat is afgesproken, dat het voorwerp wordt opgehaald bij de wapenbezitter thuis om het op een veilige en deskundige wijze te kunnen afvoeren. De actie is georganiseerd naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad, met als doel zoveel mogelijk wapens van de straat te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.