Succes voor Zijderveld-pupil

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-06-2005

De elfjarige Robin Tabeling uit Uithoorn, spelend voor de Amstelveense badmintonvereniging Van Zijderveld heeft dit weekeinde in de finale gestaan van het officieuze Nederlands Kampioenschap onder elf jaar. Robin verloor de finale in drie sets van de meer dan een kop grotere Vincent de Vries met 15-7/3-15-5-15.

Zaterdag was de laatste dag van een reeks van negen toernooien die over het hele seizoen overal in het land gespeeld worden. Na mooie finaleplaatsen op de jeugdtoernooien in Den Helder, Haarlem, Amersfoort, Almere , Hoensbroek en Arnhem stond Robin vast aan kop in het circuit, maar zaterdag lag de kans voor anderen weer helemaal open om voor de titel te gaan.

De eerste twaalf spelers van de ranglijst krijgen namelijk een uitnodiging van de Nederlandse Badminton Bond om tegen elkaar te strijden om het kampioenschap. Robin was door de stand de grote favoriet maar kon dat net niet waarmaken. In de poulewedstrijden verloor Robin geen set. In de halve finale won hij gemakkelijk in twee sets van Edward Wang 15-0 en 15-7.

Uit handen van een afgevaardigde van de Nederlandse Badminton Bond kreeg Robin een prachtige beker samen met bloemen en een mooi badmintonshirt en sloot zo mooi het seizoen 2004-2005 af. Volgend seizoen zal hij een stapje hoger moeten spelen (onder 13 jaar) maar gezien | zijn schitterende resultaten van dit seizoen zal dat geen| probleem zijn.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.