Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Subsidie voor energiezuinige initiatieven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-11-2008

De gemeente Amstelveen gaat inwoners financieel steunen als zij investeren in energievriendelijke maatregelen. Bewoners kunnen tot 31 augustus 2009 een bijdrage aanvragen bij de lokale overheid voor het aanpassen van hun woning. Op deze manier wil de gemeente bijdragen aan het structureel reduceren van energiekosten van haar burgers. Indirect helpen de burgers hiermee ook het energieverbruik en het CO2 niveau te verlagen.

Zonnecel  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Zonnepanelen op het dak van een huis. Dit soort panelen bestaat uit fotovoltaïsche cellen, die de lichtenergie van de Zon verzamelen en veranderen in elektrische gelijkstroom. Vanwege de groeiende vraag naar schone energiebronnen, is de vervaardiging van dit type zonnecellen de laatste jaren spectaculair gegroeid


De lokale overheid stelt in eerste instantie ruim € 39.000 beschikbaar voor energiezuinige initiatieven van Amstelveners. De gemeente heeft dertien maatregelen benoemd waaraan zij een bijdrage verstrekt. Het plaatsen van een kleine turbine levert een energiebewuste inwoner € 1000 op. Voor het plaatsen van een zonneboiler, kan € 500 worden teruggevraagd. Bij nieuwe isolatie in dak, spouwmuur of vloer geeft de gemeente € 3/m² retour. Als een burger zijn huis voorziet van HR++ glas dan kan hij rekenen op een subsidie van € 20/m².

Voor de maatregelen gelden bepaalde technische voorwaarden. Vier weken na het indienen van de subsidieaanvraag wordt het bedrag aan de bewoner overgemaakt. De maatregelen zijn enkel bedoeld voor particulieren, niet voor bedrijven.

Wethouder Groot van Milieu wil hiermee Amstelveners een extra prikkel geven om bewuster om te gaan met energie en een bijdrage te leveren aan het milieu. De subsidieverstrekking gaat in op 1 december 2008 en loopt tot 31 augustus 2009. Een totaal overzicht van de maatregelen en het aanvraagformulier is te vinden op www.amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.