Bijgewerkt: 24 juli 2024

Straks verschillende lokale instellingen in de St. Annakerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-04-2017

De St. Annakerk aan de Amsterdamseweg krijgt binnenkort weer een Amstelveense invulling. Verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers gaan onder de noemer ANNA gebruik maken van de ruimte die de voormalige kerk biedt. De planning is, dat de kerk medio september 2017 volledig opengaat voor publiek en dat tussentijds al gestart wordt met diverse evenementen.

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed: 'De Annakerk krijgt weer een invulling waar Amstelveen wat aan heeft. De binnenkant en het interieur van de kerk zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Geweldig, dat verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers de schouders eronder gaan zetten. Zodat de Annakerk weer zeven dagen per week open is voor inwoners van Amstelveen en andere geïnteresseerden. Onze dank gaat ook uit naar Rijkswaterstaat voor het feit, dat zij dit mede mogelijk maken. Dit laat hun betrokkenheid zien bij Amstelveen.”

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Vlnr.: Kees Abrahamse (Rijkswaterstaat) overhandigt de sleutel van de St. Annakerk aan wethouder Herbert Raat. Naast hen staat Jan Albert van der Veen (Naeckte Brouwers), Dimphy Ott de Vries (Heem Locaties), Jurgen Klein (Rijkswaterstaat), Erwin van der Laan (Heem Locaties), Michel Lagrand (Naeckte Brouwers) en Jelle Westra (Gemeente Amstelveen) op 31 maart 2017


Over de deelnemende partijen. De deelnemende partijen zijn Heem Locaties voor natuurlijk vergaderen, de Amstelveense bierbrouwerij Naeckte Brouwers. Samen bieden ze de kerk aan als platform voor onder andere singer-songwriter optredens, debatten, lokale partijen met culinair talent, kunstexposities en vrijwilligers. Daarvoor hebben zich al diverse partijen gemeld.

De afgelopen jaren werd de Annakerk door Rijkswaterstaat verhuurd aan een kerkgenootschap uit Amsterdam. Dit huurcontract liep in maart 2017 af. Rijkswaterstaat stelt het gebouw, met uitzondering van de pastorie, nu tijdelijk beschikbaar voor lokale instellingen. Rijkswaterstaat heeft de kerk aangekocht in verband met de werkzaamheden aan de snelweg A9.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.