Bijgewerkt: 18 mei 2024

Straattennis in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Floor Kok
12-06-2010

Straattennis spektakel komt naar Amstelveen!

Tennisles op de hoofdbaan, eindeloos je slagen oefenen tegen de tennismuur en de gaafste trucs leren bij het freestyle tennis. Het kan allemaal bij het Reaal Straattennis! Kinderen kunnen zich tijdens een straattennisevenement helemaal uitleven en tegelijkertijd kennis maken met tennis.

straattennis Amstelveen
(Foto ik tennis op straat - 2010)

Tennissen op straat


De KNLTB biedt verenigingen de mogelijkheid een straattennis programma te organiseren met als doel het promoten van de vereniging en het jeugdtennis. Zodoende worden er jaarlijks door het hele land evenementen georganiseerd op stadspleinen en sportparken.

Op de locatie wordt een minitennisbaan neergelegd, een grote zeecontainer wordt gebruikt om tegenaan te spelen en één van de instructeurs oefent met de kinderen allerlei stoere trucs met racket en bal.

Straattennis


De kinderen gaan tijdens het programma alle onderdelen langs, om uiteindelijk te eindigen met een prijzenspel en de finale van het freestyletennis op de hoofdbaan. De Freestyle finalisten showen in een “battle” hun geoefende trucs.

Benieuwd naar dit spektakel? Het Reaal Straattennis komt naar Amstelveen! En wel op maandag 21 juni 2010. Kinderen uit groep zes en zeven van verschillende Amstelveense basisscholen worden uitgenodigd om deel te nemen. Het evenement vindt plaats tussen 13:00 en 16:00 uur in het Stadshart, op het Stadsplein tussen de bibliotheek en de schouwburg.

De organisatie is in handen van vijf Amstelveense tennisverenigingen: TC De Meerlanden, LTC Amstelland, TV De Kegel, De Vliegende Hollander en De Aemstelburgh. Voor De Meerlanden en Amstelland dient het straattennis evenement mede als promotie voor de activiteiten tijdens het Open Startbaan Toernooi, dat in dezelfde week plaatsvindt.

Tijdens het OST vindt op woensdag 23 juni de Kidsday plaats en op zaterdag 26 juni de Familyday met op beide dagen allerlei leuke activiteiten! Meer informatie over het Reaal Straattennis is te lezen op www.iktennisopstraat.nl  Meer informatie over het Open Startbaan Toernooi is te lezen op www.openstartbaantoernooi.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.