Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Straat- en buurtfeesten straks zonder vergunning

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-09-2005

Voor het houden van straat- en buurtfeesten hoeft binnenkort geen vergunning meer te worden aangevraagd. Inwoners hoeven alleen nog maar vooraf de gemeente te informeren.

Dat blijkt uit de nieuwe conceptnota evenementenbeleid die inmiddels door het college van B en W is vastgesteld. Tot nu toe was het evenementenbeleid alleen nog op het Stadshart van toepassing, maar vanuit de gemeente en ondernemersverenigingen bestond ook behoefte aan evenementenbeleid voor de rest van de gemeente.

Het college wil evenementen mogelijk maken die een „positieve bijdrage leveren aan de samenleving van Amstelveen." Hierbij wordt gekeken naar de bijdrage van evenementen aan het woon-, werk- en leefklimaat, maar ook naar de belangen van bewoners en ondernemers in de omgeving van evenementen. ,,Door een maximum aantal in te stellen voor bepaalde soorten evenementen wil de gemeente de overlast beperken en de veiligheid waarborgen. Het gaat hierbij om het Stadshart, buurt- en wijkwinkelcentra en het Amsterdamse Bos," aldus een woordvoerder.

Bij het opstellen van het evenementenbeleid is gesproken met diverse belanghebbenden, zoals politie, vertegenwoordigers Stadshart, winkeliersvereniging Westwijk, de beheerorganisatie van het Amsterdamse Bos en de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties.

Belanghebbenden kunnen tot 31 oktober een reactie geven op de conceptnota. Deze ligt ter inzage bij de afdeling publiekszaken van de gemeente van de gemeente en in de bibliotheek aan het Stadsplein te Amstelveen.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.