Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Straal tv zendt niet meer uit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-08-2006

Het lokale televisiestation Straal zendt al tijden geen programma's of teksttelevisie meer uit. Het college van B & W blijft voorlopig geduldig en zegt weinig van de situatie bij de zender af te weten.

 „Wij weten niet waarom de zender op zwart staat," aldus Mirjam Lemsom van gemeente Amstelveen. Daarnaast zegt Lemsom dat het college „weinig handvatten heeft om iets aan de situatie te doen. Maar we willen graag dat de zender gaat werken."

Het zwaar bekritiseerde Straal streek begin vorig jaar nog flinke gemeentelijke subsidiebedragen op voor een doorstart, om zodoende orde op zaken te stellen en een huurachterstand weg te werken. Sindsdien heeft de zender slechts sporadisch uitgezonden en was er grote delen van de dag summiere teksttelevisie te bewonderen.

Het Commissariaat van de Media dreigde de vergunning van het kwakkelende station zelfs in te trekken, maar wacht nu tot het nieuwe bestuur plannen maakt. Dat nieuwe bestuur bestaat onder meer uit mensen van  de Amsterdamse Stichting Global Start, een ideële stichting die ernaar streeft jongeren en ouderen op de reguliere arbeidsmarkt te (her)plaatsen.

Waar het eerdere subsidiegeld van Straal aan is besteed, is onbekend. Aanvankelijk zou samenwerking met gemeentelijke wijkcentra worden gezocht, maar daar is vooralsnog niets concreets uit voort gekomen. De initiatiefnemer van Straal, Maurice van der Bijl, heeft het station inmiddels verlaten.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.