Bijgewerkt: 18 mei 2024

Storks en DVH delen de punten

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
03-10-2011

Softbal - Tijdens de eerste wedstrijden in de Holland Series om het Nederlands kampioenschap waren de werpers méér dan dominant en de punten dus schaars. De Holland Series gaat over maximaal drie wedstrijden en dus zal de beslissing volgende week in Den Haag vallen.

In de eerste wedstrijd nam Storks op het werpen van Tony Moyo (10-2-7-1ft) al meteen in de eerste inning een 0-1 voorsprong door een twee honkslag van Valdemar Terkelesen, gevolgd door een Amstelveense veldfout. In de derde inning leek het nog somberder te worden voor de regerende landskampioen, toen met twee ‘nullen’ er plots drie hits op een rij voor een 0-2 voorsprong zorgden.

Pas in de vijfde inning kreeg DVH vat op het werpen van Roman Matuska (9-3-6-2ft), maar ze hadden wel een vier wijd en twee Haagse misgrepen nodig om de stand om te buigen naar 3-2. In de 6e inning kwam Angelo Clementina met een forse driehonkslag op het derde honk en werd vervolgens door Eumir Nielsen binnengeslagen: 4-2

In het tweede bedrijf kreeg opnieuw Tony Moyo (12-3-6-1ft) de leiding van de verdediging in handen en aan Haagse zijde stond Valdemar Terkelsen (7-1-1-1ft) op de plaat. In de vierde inning nam opnieuw Storks de leiding door Kenny Dame, die met vier wijd op het honk kwam en door een veldfout zich op het derde honk terug vond.

Mike den Braven sloeg hem vervolgens binnen. In de zevende inning kwam daar nog een tweede punt bij, toen het DVH veld moeite bleek te hebben met de korte tikken van Storks: 0-2. Jeffry Visser deed namens DVH in de zevende inning nog wel iets terug door de 1-2 te scoren, maar daarna zwegen de knuppels stil …Zaterdag 8 oktober 2011 gaat het  \dus in Den Haag (14:00 uur) om het landskampioenschap.

De DVH honkballers sloten het seizoen af met een afgetekende overwinning tegen AMVJ-US. Achter het sterke pitchen van Brad Gowers stonden de mannen van DVH geen enkel punt toe in de eerste 3 innings. Aan slag werd korte metten gemaakt met alle drie de werpers van AMVJ-US, resulterend in een 21-0 voorsprong. Daarna verslapte de concentratie in de laatste inning iets, waardoor de eindstand 23-3 werd.

Helaas liet koploper Odiz geen steek vallen tegen Hoofddorp Pioniers, waardoor Odiz de kampioen is geworden. DVH is tweede geëindigd, wat toch wel degelijk reden voor een feestje was, want de mannen zijn gepromoveerd en gaan volgend jaar in de 3e klasse weer volledige 9 innings wedstrijden spelen, in plaats van de twee uurs wedstrijden van dit seizoen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.