Bijgewerkt: 11 juni 2023

Stoeptegeladvertenties 'Inbrekers gaan niet met vakantie' in Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
10-07-2014

Deze week plaatst de politie in de gemeente Amsterdam, Uithoorn, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Amstelveen stoeptegeladvertenties met de tekst 'Inbrekers gaan niet met vakantie'. Hiermee waarschuwt de politie voor inbraken gedurende de zomerperiode.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2014)

Stoeptegeladvertentie van de politie met de tekst 'Inbrekers gaan niet met vakantie'


De vakantietijd is een ideale periode voor inbrekers. Veel mensen gaan ertussenuit en zijn langere tijd niet thuis. Wanneer meerdere mensen uit een straat, of wijk tegelijk op vakantie zijn, neemt ook de sociale controle af. Hierdoor krijgen inbrekers vaak alle ruimte om hun slag te slaan. De politie waarschuwt daarom met stoeptegeladvertenties. Deze advertenties worden geplaatst met behulp van water en een mal. Op diverse locaties in Amsterdam en omgeving staat de tekst: Inbrekers gaan niet met vakantie.

Voorkom woninginbraak

Volle brievenbussen, continu gesloten gordijnen en nooit een lichtje aan; allemaal duidelijke signalen voor inbrekers, dat bewoners op vakantie zijn. De politie geeft tips om het huis tijdens afwezigheid toch een bewoonde indruk te geven:

    Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting

    Laat uw post ophalen en uit het zicht leggen

    Als de caravan wordt ingeladen, doe dat dan op een parkeerplaats dichtbij huis en niet op de oprit. Inbrekers fietsen vaak door de wijk om potentiële nieuwe projecten uit te zoeken.

    Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden Maak gebruik van de burenkaart!

    Een tuintje? Zorg, dat iemand het gras regelmatig maait.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

Maak het inbrekers moeilijk door preventiemaatregelen te treffen. Ziet u iets verdachts bij een huis waarvan u weet, dat de bewoners op vakantie zijn? Bel dan direct 1-1-2.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.