Bijgewerkt: 2 maart 2024

Stijlvol afsluiting van 2017 door jazzpianist Neselovskyi in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
05-12-2017

De fenomenale jazzpianist Vadim Neselovskyi sluit het jaar 2017 in stijl af in samenwerking met Jazzysounds.club. In het nieuwe jaar geniet je van de beste jazz in P60. Of het nu om speelse bebop, of sfeervolle cool jazz gaat, keurig binnen de lijntjes of alle kaders te buiten: bij P60 zal het de echte jazzfan aan niks ontbreken. Op de valreep van 2017 wordt vast een voorschot genomen op al het moois wat komen gaat, want voor deze avond is direct groots uitgepakt met de Oekraïnse sterpianist Vadim Neselovskyi.

Vadim Neselovskyi (1977) is een Oekraïense pianist en componist woont in New York City. Momenteel is hij hoogleraar Jazz Piano aan het Berklee College of Music in Boston, MA. Neselovskyi sloot zich in 2004 aan bij 6-Time Grammy-Winner Gary Burton's Generation Quintet of future all-stars, waaronder Julian Lage, Luques Curtis en James Williams, en werkt al meer dan tien jaar als pianist en arrangeur van Gary Burton, op tournee door de VS, Europa en Japan.Zijn recente optredens met Burton zijn onder andere Newport Jazz Festival (met Marcus Gilmore op drums), Chicago Jazz Festival en Detroit Jazz Festival. Zijn werk is te horen op drie opnames van Gary Burton: Next Generation (Concord) als pianist, componist en arrangeur, If You Love Me (Cam Jazz) als arrangeur en op Common Ground (Mack Avenue) als componist. De CD "Next Generation" heeft op 27 april 2005 in de VS Nr. 1 on Jazzweek chart bereikt. Hij werkt al meer dan tien jaar als Burton’s pianist en arrangeur met tours in de Verenigde Staten, Europa en Japan.

Dit voorjaar volgde de release van nieuwste album 'Get Up And Go', welke op veel positieve reacties kon rekenen van fans én critici. Zo schreef Bob Dourschuk in zijn 4,5* recensie: ‘Neselovskyi is a rare artist: technically assured as both pianist and composer and, more important, already in possession of a distinctive vision.’ Momenteel tourt Neselovskyi met zijn trio door o.a. Amerika, waar hij recentelijk onder meer in Village Vanguard en de Blue Note Jazz Club optrad. De meest prestigieuze podia zijn hem niet vreemd, want ook Cotton Club in Japan, Jazzahead European Jazz Conference en Alfa Jazz Festival vielen voor deze fenomenale pianist. Vrijdag 29 december 2017 is het de beurt aan Amstelveen. Vrijdag 29 december // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk € 17,50 // zaal € 20. Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/1988 Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=120219&point_of_sale_id=1914Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.