Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Stichting Roparun schonk nieuwe hoofdhuidkoeler voor het ziekenhuis

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
16-12-2013

Stichting Roparun stelt het enorme bedrag van 16.500 euro beschikbaar aan Ziekenhuis Amstelland voor de aanschaf van een speciale hoofdhuidkoeler, die gebruikt wordt voor oncologische patiënten tijdens de chemokuren. Door het gebruik van deze koelers kan in sommige gevallen de haaruitval voorkomen worden.

Hoofdhuidkoeling wordt gebruikt voor, tijdens en na een chemokuur. Door een hoofdhuidkoeler kan de kans op haaruitval worden verminderd, of zelfs helemaal worden voorkomen. Hoewel het voor de patiënten iets heel belangrijks is, vooral op het psychische vlak, hebben ziekenhuizen veelal geen budget voor deze kostbare apparatuur.

hoofdkoeling Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2013)

Lisanne de Boer, verpleegkundige naast een patiënt met een hoofdhuidkoeler


Uit de opbrengst van de Roparun 2006 werd aan Ziekenhuis Amstelland al de mogelijkheid geboden in het bezit te komen van een hoofdhuidkoeler. Deze koeler heeft de afgelopen jaren al vele patiënten geholpen. Maar met deze bijdrage kan Ziekenhuis Amstelland de nieuwste hoofdhuidkoeler aanschaffen met nieuwe caps erbij. “De caps hebben een betere pasvorm”, zegt Lisanne de Boer, verpleegkundige op de afdeling dagbehandeling oncologie.

“Wij zijn enorm blij met dit nieuwe apparaat. Helaas kan de hoofdhuidkoeling niet bij alle chemokuren aangeboden worden. Simpelweg omdat het niet bij alle behandelingen werkt”. De nieuwe hoofdhuidkoeler is deze week ontvangen en geïnstalleerd op de afdeling.

Als u meer wilt weten over hoofdhuidkoeling, kijk dan eens op de website van Stichting Geef haar een kans: www.geefhaareenkans.info . Op deze website is veel informatie te vinden met betrekking tot hoofdhuidkoeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.