Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Sterke daling van de rokers in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-09-2021

Op vrijdag 10 september 2021 stond de Stoptober Camper bij de weekmarkt voor het Cobra Museum in Amstelveen. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn ging bij het Stoptober team langs en mee de markt op.

Het Stoptober team heeft veel inwoners op de markt gesproken. Veel inwoners vertelden met trots dat zij niet meer rookten. Vaak vertelde zij het precieze aantal jaren of het jaartal van stoppen en waren zij erg blij dat ze van het roken af waren. Het team sprak natuurlijk ook mensen die nog wel rookte. Veel van hen wilde eigenlijk liever niet roken, maar gaven aan dat stoppen niet lukte. Voor meerdere van hen was deze actie een duwtje in de rug om toch weer over stoppen na denken. Mee doen met Stoptober, hulp via de huisarts of deelname aan een stoppen met roken cursus werd aangeraden. Ook werden mensen geattendeerd op het theater van De sToppers dat 11 oktober plaatsvindt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Het Stoptober busje bij de voor het Cobra Museum in Amstelveen


Donderdag 9 september 2021 zijn de eerste resultaten van de vierjaarlijkse landelijke gezondheidsmonitor van de GGD beschikbaar gekomen. Het aantal rokers in Amstelveen bleek in vier jaar sterk gedaald. 'Wij zijn er heel blij met de daling van het aantal rokers naar 12 % onder de 18+ inwoners van Amstelveen in 2020. In 2016 was dit nog 17 %. Hiermee liggen de cijfers onder het landelijk gemiddelde dat in 2020 17 % en in 2016 21% was. Hierdoor zijn er ruimt 3500 minder rokers in Amstelveen en wordt Amstelveen een gezondere gemeente. Jongeren komen hierdoor ook minder in aanraking met roken. We zetten zo steeds een stap richting een Rookvrije Generatie' - geeft wethouder Marijn van Ballegooijen aan. Lees meer informatie als u wilt stoppen met roken hier. Download het Stoptober Stoppenplan (pdf 16 pagina’s).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.