Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Stedelijk Waterplan voor Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-12-2007

De gemeente en Hoogheemraadschap Amstel-, Gooi en Vecht hebben een gezamenlijke visie op water vastgelegd in het Stedelijk Waterplan- meldt de gemeente Amstelveen in een persbericht. Doel van dit plan is het realiseren van een duurzaam en kwalitatief knap watersysteem in de gemeente Amstelveen.

Eén van de onderdelen uit het waterplan legt de basis voor opvang van de gevolgen van de klimaatveranderingen. Een andere is de aanleg van natuurvriendelijke oevers om variatie in begroeiing en diersoorten te stimuleren.

Remco Pols Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Remco Pols tijdens een raadsvergadering in november 2007


Wethouder Remco Pols: “We hebben alle reden om trots te zijn op dit Stedelijk Waterplan. Het is voor het eerst dat vanuit de invalshoek ‘water’ wordt gekeken naar de stedelijke leefomgeving. Het Plan toont ondubbelzinnig aan hoe noodzakelijk deze aanpak is.”

Voordat het Waterplan aan de gemeenteraad wordt aangeboden, organiseert de gemeente, samen met Hoogheemraadschap Amstel-, Gooi en Vecht een informatieavond over het Waterplan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.