Bijgewerkt: 23 mei 2022

Stayin Inside en was je handen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Brent McCollough
16-10-2020

Blijf thuis en was je handen! Ik hoop dat iedereen veilig is en binnen blijft! Een coronavirus parodie 'Stayin' Inside' – op de muziek van Bee Gees door Brent McCollough en zijn band.

Brent McCollough is een in Nashville de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van de Amerikaanse staat Tennessee gevestigde toetsenist en zanger die momenteel op tournee is met Trace Adkins. Hij begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen en studeerde 13 jaar lang privé piano bij verschillende docenten voordat hij een volledige studiebeurs aanvaardde aan de Universiteit van Alabama om een graad in muziekproductie en -uitvoering te behalen. Naast zijn studie aan Alabama werd hij ingehuurd om enkele avonden per week keyboards te spelen en te zingen bij The Black Jacket Symphony en talloze andere bands.

Na zijn afstuderen aan Alabama kreeg Brent de kans om een fulltime afgestudeerde docent te zijn terwijl hij zijn masterdiploma Jazz Studies in de jazzpiano performance track aan de University of North Texas afrondde onder leiding van Pat Coil, die momenteel met Michael McDonald op tournee gaat. Tijdens zijn studie aan de UNT leidde Brent ook het Zebras Contemporary Ensemble, gaf hij les in Jazz Keyboard Fundamentals en assisteerde hij bij diverse andere undergraduate classes. Na zijn masterdiploma aan de UNT verhuisde hij naar Nashville, waar hij momenteel een veelgevraagd muzikant, artiest en producent is.Het oorspronkelijke liedje 'Stayin Alive' is een liedje geschreven en uitgevoerd door de Bee Gees uit de 'Saturday Night Fever' bioscoopfilm soundtrack. Het nummer werd op 13 december 1977 uitgebracht als tweede single van de LP. De band heeft het nummer samen met Albhy Galuten en Karl Richardson gecoproduceerd. Het is een van de kenmerkende nummers van de Bee Gees. In 2004, 'Stayin Alive' werd geplaatst op nummer 189 op de lijst van Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time. In 2004 stond het op nummer 9 van AFI's 100 Years...100 Songs survey van topmuziek in de Amerikaanse bioscoop. In een Britse televisie-enquête op ITV in december 2011 werd het vijfde in 'The Nation's Favourite Bee Gees Song'.

De Bee Gees waren een muziekgroep die in 1958 werd opgericht. Hun line-up bestond uit de broers Barry, Robin en Maurice Gibb. Het trio was vooral succesvol als een populaire muziekact in de late jaren 1960 en begin jaren 1970 en later als prominente vertolkers van het discotijdperk in het midden van de late jaren zeventig. De groep zong herkenbare driedelige strakke harmonieën; Robin's duidelijke vibrato leadzang was een kenmerk van hun eerdere hits, terwijl Barry's R&B falsetto in het midden van de jaren zeventig en tachtig hun kenmerkende geluid werd. De Bee Gees schreven al hun eigen hits, en schreven en produceerden verschillende grote hits voor andere artiesten. De Bee Gees worden door veel critici, mediakanalen en collega-artiesten de 'Kings of Disco' genoemd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.