Bijgewerkt: 28 september 2022

Staten- en raadsleden Noord-Holland bezochten Floriade

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
19-06-2012

Aalsmeer - Ruim 80 Statenleden van Noord-Holland en raadsleden uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Uithoorn bezochten afgelopen vrijdag 15 juni 2012 de Floriade in Venlo. Doel van het werkbezoek was aandacht te vragen voor de nieuwe Middellange beleidsvisie 2025 voor het sierteeltcluster ‘Greenport Aalsmeer’.

Floriade Amstelveen
(Foto Greenport Aalsmeer - 2012)

Het paviljoen van Bloomin'Holland op het Floriade-terrein


De nieuwe visie ‘Samenwerken aan een bloeiend perspectief’ zal na het zomerreces aan alle betrokken gemeenteraden en Provinciale Staten voor besluitvorming worden voorgelegd. “Vandaag nemen wij u mee in de wondere wereld van de sierteelt”, aldus Pieter Litjens. Als voorzitter van het bestuur van de Greenport nodigde hij iedereen uit om vragen te stellen over de kansen en uitdagingen van dit economisch cluster. Een aantal experts uit de sector reisde met het gezelschap mee om iedereen van de juiste informatie te voorzien.

De kennis van de tuinbouw en specifiek de sierteelt werd op de heenreis in de bussen getoetst. Zo kwam eenieder te weten, dat er in Nederland rond de 250.000 mensen werkzaam zijn in de sierteelt.

Floriade Amstelveen
(Foto Greenport Aalsmeer - 2012)

Dome, het gezamenlijke paviljoen van de Nederlandse tuinbouworganisaties op de Floriade in Venlo


Dat er jaarlijks een miljarden omzet wordt gemaakt, er in de regio zo’n 50.000 arbeidsplaatsen aan de greenport regio zijn verbonden en dat van elke euro in het buitenland uitgegeven er € 0,25 via de tuinbouw weer terugvloeit naar Nederland. Met een benaderingsvraag als uitsmijter kwamen de winnaars uit de bus: mevrouw Eelman van ‘t Veer (statenlid Noord-Holland) en de heer Teun Treur (raadslid Aalsmeer).

Na de presentaties kreeg iedereen een rondleiding over het Floriadeterrein langs de Dôme en het innovatiepaviljoen Bloomin'Holland. De twee paviljoens die we terug kunnen zien op het themapark Bloomin'Holland in Greenport Aalsmeer. De rest van de middag kon iedereen het park op eigen initiatief verder verkennen. Rond de klok van 18:15 uur werd de terugreis ingezet. Het was een enerverend, interessant en leerzaam werkbezoek, was de reactie van vele deelnemers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.