Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Starters vrijwel kansloos in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-10-2006

Het aantal woningen dat bereikbaar is voor starters, ten opzichte van het volledig aanbod aan woningen in Amstelveen, ligt op een bedroevend laag percentage van 0,2 procent. Behalve de gemeenten die hier 0,0 scoren is dit landelijk gezien het laagste percentage.

Voor startende tweeverdieners bungelt de gemeente ook onder aan de lijst met een score van 3,7 procent. Het gaat hier om het aanbod van woningen welke binnen de hypotheekmogelijkheden liggen van die starters. En zijn er wel woningen beschikbaar dan blijken woonproduct en locatie niet altijd overeen te komen met de wensen van de starters.

Zo zitten starters het liefst in het centrum. Dit is de conclusie van het rapport Woning Markt Rapportage NL van de Vereniging van NVM WoningMarkt Consultants over de eerste helft van 2006.

Prijsstijgingen gecombineerd met een gering aanbod voor starters in absolute zin of doordat betaalbare woningen niet vrijkomen door onvoldoende doorstroming worden als oorzaken genoemd. Ook concludeert het rapport dat de vierkantenmeter prijs voor eengezinswoningen in Amstelveen met 2.453 euro onveranderd hoog is gebleven. Alleen de gemeenten De Bilt en Waterland zijn duurder.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.