Bijgewerkt: 18 mei 2024

Startbijeenkomst founders topsport Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
07-04-2009

Op 31 maart 2009. organiseerde de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) voor haar founders een officiële startbijeenkomst. Tijdens deze meeting stond onderlinge kennismaking, vormen van samenwerking en informatie over de opstart van de STAV centraal.

Gerard Braam, topsportmanager van de STAV: ‘Tot op heden hebben negen bedrijven besloten structureel mee te helpen aan de realisatie van de topsportambitie van de gemeente Amstelveen. Het leek ons een goed idee om deze founders met elkaar kennis te laten maken en gezamenlijk te verkennen hoe de bijdrage van de verschillende partijen concreet vorm zou kunnen krijgen’.

In haar speech benadrukte sportwethouder Joss Tabak, nog eens het belang van continue talentontwikkeling binnen het Amstelveense topsportmodel. Wethouder economische zaken, Jan-Willem Groot prees in zijn bijdrage de founders om hun bereidheid mee te helpen topsport als onderdeel van citymarketing in Amstelveen definitief op de kaart te zetten. Breedtesportvereniging, Myra (hockey) en topsportvereniging Van Zijderveld (badminton) presenteerden de aanwezigen vervolgens hun topsportambitie en –plannen.

Tenslotte gaf volleybalcoach Avital Selinger zijn visie op topsport in Amstelveen. Hij benadrukte hierbij de noodzaak van het hebben van een goede topsportaccommodatie. De gemeente heeft hiertoe inmiddels aan adviesbureau DOME een opdracht verstrekt. Samen met partners Inbo en Urban Innovation werkt zij aan een haalbaar concept voor de ontwikkeling van een topsportaccommodatie in Amstelveen. Naar verwachting wordt dit in december aan de gemeenteraad voorgelegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.