Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Start voorlichting borstvoeding in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
08-11-2010

Ziekenhuis Amstelland geeft vanaf heden maandelijks een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding. De voorlichting wordt gegeven door de lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) van Ziekenhuis Amstelland. De bijeenkomst is bedoeld voor aanstaande ouders die er over denken om borstvoeding te gaan geven.

De bijeenkomst vindt elke maand plaats op zaterdagmiddag (van 14.00 tot 16.00 uur), zodat ook aanstaande vaders en zwangere, werkende moeders gemakkelijker in de gelegenheid zijn de voorlichting bij te wonen.

Geplande data zijn: 11 december 2010, 8 januari 2011, 5 februari 2011, 5 maart 2011, 2 april 2011, 14 mei 2011, 4 juni 2011. Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis en geheel vrijblijvend. Aanmelden kan via 020-755 7118.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de voordelen van borstvoeding, hoe borstvoeding werkt, het aanleggen van de baby, en de mogelijke problemen die borstvoeding met zich mee kan brengen. U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de lactatiekundige.

Zorg voor borstvoeding

Ziekenhuis Amstelland wil (aanstaande) moeders zo goed mogelijk begeleiden bij het geven van borstvoeding. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF. Deze richtlijnen zijn opgesteld om ouders op een eenduidige manier te informeren en te begeleiden bij het geven van borstvoeding. In het kader van deze richtlijnen, is de maandelijks terugkerende voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.