Bijgewerkt: 17 juni 2024

Start van het seizoen 2018 in de Historische Tuin Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Renate Lucke
11-04-2018

Maanden lang is er keihard gewerkt om de Historische Tuin Aalsmeer seizoen-klaar te maken. Met vereende krachten is dit weer gelukt. Het resultaat mag er zijn. Met dank aan de enorme inzet van onze vrijwilligers, die vele uren hier in het groen doorbrengen, is de Tuin klaar om bezoekers te verwelkomen. Dinsdag 10 april 2018 openden de deuren voor publiek tijdens de Nationale Museumweek. 2018 belooft een bijzonder jaar te worden: de Historische Tuin Aalsmeer bestaat maar liefst 40 jaar en de Stichting Oud Aalsmeer zelfs 50 jaar! De jubilea worden gezamenlijk gevierd tijdens de laatste drie zaterdagen in oktober. Over de feestelijkheden wordt u mettertijd uitvoerig geïnformeerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De ophaalbrug naast de Historische Tuin Aalsmeer. Langs het 450 meter lange tuinpad vinden de bezoekers een uitgebreide collectie prachtige planten en bloemen, maar ook historische foto's en gereedschap


Als lid van de Vereniging van Botanische Tuinen, staat de Historische Tuin in 2018 in het teken van allerlei happenings in het kader van het thema voedsel. Dit varieert van historische groente tot proeverijen en vergelijkend warenonderzoek van oude en nieuwe rassen. De lopende voorstelling op de Tuin sluit hier naadloos op aan en heet Plant & eter. Al dan niet vergeten Aalsmeerse groenten worden onder de aandacht gebracht. Waar komen de planten die we eten vandaan, zijn ze veranderd, hoe groeien ze? Hoe houden planten ons, maar ook de wereld gezond? Van leuke weetjes tot samen zoeken naar antwoorden op de grote vragen van deze tijd. Samen kijken, luisteren, proeven, praten, proberen, leren. De expositie loopt van mei tot en met oktober en is te bezichtigen in de tentoonstellingskas.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De kassen van de Historische Tuin Aalsmeer in juni 2016 langs de Brandewijn sloot


De kick-off van seizoen 2018 staat voor zaterdag 14 april 2018 gepland. Er is een speciale verkoopdag met diverse scherp geprijsde voorjaarsplanten en -bloemen in de hoofdrol. Natuurlijk kunt u het jaar rond op de Tuin terecht voor met kennis, kunde en liefde gekweekt groen. Het verschil zit hem in de prijs; zaterdag kunt u een koopje scoren! Van 13.30 – 16.00 uur zijn er demonstraties van oude ambachten, te weten: seringen enten én buxus knippen. Slechts een handje vol mensen beheerst dit vakmanschap nog. Kom kijken en genieten: u zult versteld staan. Ondertussen beantwoorden onze specialisten al uw vragen.

Traditiegetrouw is zaterdag de eerste veiling van het seizoen voor publiek. Om 15.00 uur trapt de veilingmeester af. Neem plaats op de kopers tribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ervaar de spanning tijdens het veilproces. En passant vertelt de veilingmeester interessante anekdotes. Bent u in staat tijdig op de knoppen te drukken? Daag uzelf uit en ga ervoor. Voorafgaand aan het spektakel kunt u een kopje koffie gebruiken in de gezellige corridor. Uw entreekaartje geeft toegang tot de veiling. Donateurs en mensen met museumjaarkaarten bezoeken gratis de Tuin, evenals kinderen tot 12 jaar. Vanaf het Praamplein ziet u de houten ophaalbrug al in de verte. Historische Tuin Aalsmeer; geopend dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 16.30 uur. Graag tot ziens! Adres: Uiterweg 32, 1431 AN AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.