Bijgewerkt: 18 april 2024

Start van de online tentoonstelling 'In or Out of the Box'

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jet Naftaniel-Joëls/Cobra Museum
13-06-2020

Jet Naftaniel-Joëls, voorzitter van de Vereniging Amstelland Kunst meldt: 'Op zaterdag 13 juni 2020 om 16 uur gaat de online tentoonstelling 'In or Out of the Box' van start. Een tentoonstelling, waar 22 kunstenaars van Amstelland Kunst aan meedoen, aangevuld met werk van twee jonge kunstenaars die net zijn afgestudeerd.



Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Jet Naftaniel- Joëls de voorzitter van Vereniging Amstelland Kunst opent de expositie van het kunstproject 'Sustainability Art' in het Centrum voor Beeldende Kunst CBK Amsterdam in Amsterdam op 10 maart 2019


Verder verheugt het mij dat ik één van de geselecteerde kunstenaars ben  voor de 8ste Triënnale in het Cobra Museum in Amstelveen. Door alle coronamaatregelen kan er dit jaar geen opening plaats vinden, maar je kunt er toch bij zijn door op de website van het museum via live stream alles te volgen www.cobra-museum.nl . Vanaf 19 juni 2020 kan je de tentoonstelling ook lijfelijk bezoeken. Daarvoor is het wel nodig om een kaartje te reserveren via de website van het museum. Voor houders van museumkaarten gratis.'

Foto Amstelveen
(Foto Herman Pijnaker - 2020)

Herman Pijnaker: 'Milieu varken' (2020). Hout, 75 x 40 x 35 cm.


De 8ste editie van de Amstelveen Triënnale is een samenwerking tussen het Cobra Museum, Museum JAN en Platform C. Door de omstandigheden rondom COVID-19 zal de Amstelveen Triënnale in 2020 alleen in het Cobra Museum plaatsvinden. Hier is vanaf 19 juni een maand lang het werk te zien van 25 kunstenaars. Kijk op de website van de Amstelveen Triënnale om alle deelnemende kunstenaars en hun werk te bekijken.

Het is voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder auspiciën van het Cobra Museum georganiseerd, in samenwerking met de gemeente Amstelveen. De doelstelling van de Triënnale is om een professioneel podium te bieden aan kunstenaars die wonen en/of werken in Amstelveen. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen, waardoor het publiek een overzicht van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst krijgt. De 8ste editie van de Amstelveen Triënnale vindt plaats van 19 juni tot en met 19 juli 2020.

Door de corona-maatregelen is er geen publieke opening. De opening door Lillian Bóza, directeur van het Cobra Museum in het bijzijn van de kunstenaars, is te volgen via een livestream op de website van het Cobra Museum. Wees erbij en volg deze livestream en bezoek de tentoonstelling vanaf de volgende dag. Kunstenaars: Dirk Annokkeé, Joep Backhuijs, Sharon van den Berg, Hans Fransen, Ramaz Goiati, Inbar Hasson, Brigitte Hertz, Jeltje van Houten, Mali Klein, Peter Mazereeuw, Anne-Marie van Meel, Jet Naftaniel-Joël, Ingeborg Oderwald, Herman Pijnaker, Piet Reekers, Stephanie Rhode, Paul van Riel, Thom van Rijckevorsel, Norman Roemer, Ulric Roldanus, Tamar Rozenblat, Tamar Shilo, Jan Verschoor, Annette van Waaijen en Robbert Weide.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.