Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Start vaccinatie Mexicaanse griep in Amsterdam-Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD-Amsterdam
20-11-2009

De GGD Amsterdam organiseert op maandag 23 en dinsdag 24 november 2009 in de RAI de eerste vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) voor inwoners van Amsterdam en de regio Amstelland. De GGD doet dit in opdracht van het ministerie van VWS.

Deze week ontvingen de volgende personen uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn een uitnodiging voor de vaccinatie:

- kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar;

- huisgenoten van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 5 maanden.

In de uitnodigingsbrief staat, op basis van postcode, op welke dag en hoe laat men verwacht wordt. De vaccinaties vinden plaats in het RAI Congrescentrum in Amsterdam. De GGD heeft gekozen voor één centrale priklocatie.

Ditvanwege de korte voorbereidingstijd van twee weken en het grote aantal te vaccineren mensen. Er zijn meer dan 64.000 mensen opgeroepen voor vaccinatie. Inclusief begeleiders verwacht de GGD circa 120.000 bezoekers; circa 60.000 per dag.


Grotere kaart weergevenDe RAI in Amsterdam

De RAI is gekozen vanwege de ligging, goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de parkeerfaciliteiten. Tijdens de vaccinatiedagen zet het GVB extra materiaal in. Enkele regiogemeenten zetten gratis pendelbussen in die rechtstreeks naar de RAI rijden.

De vaccinatie bestaat uit twee prikken. De eerste vaccinatieronde verzorgt de GGD op 23 en 24 november. De tweede prikronde is op 14 en 15 december 2009. Adres: Amsterdam RAI Europaplein 22 1078 GZ Amsterdam

Meer informatie over Nieuwe Influenza A: www.gezond.amsterdam.nl of op de landelijke website www.grieppandemie.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.