Bijgewerkt: 3 maart 2024

Start nieuwbouw Waterdrinker bij FloraHolland in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
05-10-2011

Aalsmeer - De eerste paal voor de nieuwbouw van Waterdrinker is geslagen op het terrein van bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Burgemeester van Aalsmeer Pieter Litjens deed dit samen met Ed Waterdrinker (directeur Waterdrinker) en Marcel Claessen (vestigingsmanager FloraHolland Aalsmeer) op maandag 3 oktober 2011.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte burgemeester Litjens zijn enthousiasme over de ontwikkelingen bij Waterdrinker en FloraHolland en het economisch belang ervan voor de regio. "Ondanks dat het lastige tijden zijn voor de sector, is er voldoende vertrouwen om dit soort nieuwe initiatieven te nemen."

Het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd op FloraHolland Oost, het nieuwe bedrijventerrein van FloraHolland aan de oostzijde van de bloemenveiling in Aalsmeer. Met de mogelijkheid om ongeveer 200.000 vierkante meter bedrijfsgebouwen te ontwikkelen, vormt het nieuwe bedrijventerrein een substantiële uitbreiding van de marktplaats. Met de ontwikkeling van Oost maakt FloraHolland ruimte voor de groei van klanten.

Waterdrinker  Amstelveen
(Foto Frank Bonnet - 2011)

V.l.n.r. Marcel Claessen (vestigingsmanager FloraHolland Aalsmeer), Ed Waterdrinker (directeur Waterdrinker) en Pieter Litjens (burgemeester Aalsmeer) slaan de eerste paal in aanwezigheid van Michel van Ek (projectleider aannemer Cordeel).


Ceremoniemeester Marcel Claessen gaf in zijn toespraak aan de ontwikkeling te zien als een investering in de toekomst van de marktplaats Aalsmeer en Greenport Aalsmeer. "Het vertrouwen in de toekomst van de sierteeltsector trekt weer aan. Een gunstige ontwikkeling, zeker in combinatie met de verbeterde bereikbaarheid na openstelling van de nieuwe N201 en de Ongestoorde Logistieke Verbinding tussen Greenport Aalsmeer en mainport Schiphol."

Groei Waterdrinker

Waterdrinker is de eerste ondernemer die start op FloraHolland Oost. De Europese marktleider in de export van kamer- en tuinplanten realiseert er een gebouw van 27.000 vierkante meter verwerkingsruimte en ongeveer 4.000 vierkante meter kantoren. In eerste instantie worden alle exportactiviteiten hier gecentraliseerd.

"Waterdrinker Aalsmeer is al een brand. Wij krijgen nu de uitstraling die daarbij hoort. Dit moet één van de belangrijkste logistieke platformen worden van onze branche. Zodra ook de nieuwe Cash & Carry hier wordt gerealiseerd, is Waterdrinker compleet, daar streven wij naar", aldus directeur Bob Moria namens Waterdrinker.

\FloraHolland gaat het handelsterrein logistiek ontsluiten met een productstraat naar het centrumgebouw. Deze verbinding is ook voor klanten van de veiling toegankelijk. Het pand van Waterdrinker en de logistieke verbinding worden eind 2012 in gebruik genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.