Bijgewerkt: 4 maart 2024

Start gratis Natuuroudercursus in 2013

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-06-2013

De Werkgroep Natuur- en Milieueducatie (NME) van de regio Amstelland-Meerlanden organiseert in augustus en september 2013 weer een gratis Natuuroudercursus. Geïnteresseerde ouders van basisscholen in de regio kunnen aan deze cursus van vier bijeenkomsten meedoen.

Iedere basisschool wil leerlingen de natuur laten ervaren en hen onderzoek laten doen in de natuurlijke omgeving. Leerlingen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar ook door te voelen en te ruiken.

geiten Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Dichtbij de natuur op Speelboerderij Elsenhove. Hier worden de geiten gemolken en het blijkt weer, dat de melk niet bij Albert Heijn wordt gemaakt


Leerkrachten die met hun groep op stap gaan, kunnen best een paar helpende handen gebruiken: de natuurouders. Natuurouders kunnen, na een korte training, de leerkracht bijstaan bij het natuuronderwijs. Om aan de cursus mee te doen is voorkennis over natuur, of milieu niet nodig, enthousiasme is voldoende.

De cursusdagen zijn op  zaterdag 24 augustus en 14 september en op  woensdagavond 28 augustus en 4 september 2013. Meer informatie vindt  u op www.natuurmilieuweb.nl Opgeven kan via nme@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.