Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Start corona postercampagne in de regio Amsterdam-Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-11-2020

Tijdens deze week (45-2020) start de campagne: 'Ik bescherm jou, jij beschermt mij'. De campagne richt zich op de coronaregels in huis, omdat daar de meeste besmettingen plaatsvinden. Ruim 55% van alle coronabesmettingen vindt thuis plaats, bijvoorbeeld als mensen bij elkaar op bezoek gaan. Veel mensen vinden het lastig om anderen te vragen afstand te houden of elkaar niet aan te raken bij een begroeting. Ook blijft niet iedereen thuis na positief te zijn getest. Om het aantal besmettingen omlaag te krijgen, is het van belang dat mensen zich ook in de thuissituatie aan de basisregels houden.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

De poster 'Draag hier binnen een mondkapje'


Daarom starten de gemeente Amstelveen en de andere 5 gemeenten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland gezamenlijk de poster campagne ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’ met regels voor bezoek thuis. Het is de bedoeling de poster op het raam te hangen. Aan de buitenkant van de poster staat: ‘ik hou (afstand) van jou’ en op de binnenkant: ‘welkom; huisregels voor bezoekers’. Zo is het makkelijker om aan vrienden en familie aan te geven wat er van hen wordt verwacht.

Burgemeester Tjapko Poppens: 'Zonder dat je het expliciet hoeft te zeggen, breng je toch de boodschap over. En hiermee vermijd je dat ongemakkelijke moment en weet je bezoek welke regels je hanteert. Ik kan de poster iedereen aanraden. Het ophangen van de poster is snel gedaan!' De posters worden deze week meegestuurd met het Amstelveens Nieuwsblad en is ook te downloaden via de pagina: Amstelveen en het coronavirus. Huisregels voor bezoekers (pdf), Draag hier binnen een mondkapje (pdf), Wear here inside a mouth cap (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.