Bijgewerkt: 6 december 2021

Start bouw van De Keizer aan de Startbaan in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: De Nijs & Zonen
03-03-2017

Donderdag 2 maart 2017 is met een feestelijke handeling de start bouw van het project De Keizer in Amstelveen gevierd. Het project is door M.J. de Nijs Project III B.V. ontwikkeld namens Altera Vastgoed N.V. en ontworpen door architectenbureau Rijnboutt. Het project bestaat uit een woontoren met 103 huurappartementen met royale balkons. De toren, met parkeren op eigen terrein, komt op de hoek Van der Hooplaan en Startbaan in de geliefde wijk Keizer Karel.

Foto Amstelveen
(Foto Rob Verhagen - 2017)

Vlnr.: dhr. Van der Bijl (algemeen directeur Altera Vastgoed), mevr. De Nijs (directie M.J. de Nijs & Zonen) en Wethouder Bot (gemeente Amstelveen)


Tijdens de feestelijke handeling hebben afgevaardigden van Altera en De Nijs samen met wethouder Peter Bot van de gemeente Amstelveen, een paal geslagen. Peter Bot  (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening: 'De gemeente wil niet-kansrijke kantoren aan de markt onttrekken om woningbouw mogelijk te kunnen maken. Ook op deze plek heeft een leegstaand kantoor plaatsgemaakt voor woningen. De huurappartementen voor middeninkomens sluiten aan bij de overige woningbouwontwikkeling in dit gebied en passen bij de uitgangspunten van de gemeentelijke Woonagenda. Ze bieden bijvoorbeeld kansen aan ouderen die gelijkvloers willen wonen met een groot terras, zonder het onderhoud aan een tuin. Dichtbij het centrum, bij sportieve voorzieningen en goed bereikbaar. Een fijne plek lijkt mij.'

Foto Amstelveen
(Foto Rob Verhagen - 2017)

Vlnr.: Wethouder Bot (gemeente Amstelveen), dhr. Van der Bijl (algemeen directeur Altera Vastgoed), mevr. De Nijs (directie M.J. de Nijs & Zonen)


Foto Amstelveen
(Foto Rob Verhagen - 2017)

Vlnr.: Mevr. De Nijs (directie M.J. de Nijs & Zonen), dhr. Van der Bijl (algemeen directeur Altera Vastgoed) Wethouder Bot (gemeente Amstelveen) samen met de medewerkers van de bouw


Het project wordt in portefeuille ondergebracht bij de institutionele belegger Altera Vastgoed. Onder de projectnaam “De Keizer” zullen de 103 appartementen en de parkeerplaatsen in de vrije sector worden verhuurd. Het worden luxe 3-kamerappartementen met een woonoppervlakte variërend tussen de 74 en 100 m². Altera heeft al eerder de complexen “De Orangerie” en “De Edelstenen” in portefeuille genomen in de nabijgelegen plannen “Groenelaan 1” en “de Ontmoeting” die door De Nijs zijn opgeleverd. De Keizer wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen en zal naar verwachting opgeleverd worden in het tweede kwartaal van 2018. Eind dit jaar zal worden gestart met de verhuur van de woningen. Meer informatie is beschikbaar op www.hurenindekeizer.nl .
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.