Bijgewerkt: 28 mei 2023

Start Veiligheidsteam Openbaar Vervoer

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
29-05-2007

Om de veiligheid in en rond het openbaar vervoer te verbeteren, gaat vanaf vrijdag 1 juni 2007 het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer aan de slag. Dit team is 150 mensen sterk en bestaat uit politiemensen en veiligheidsmedewerkers van de dienst Stadstoezicht. De operationele leiding is in handen van politie Amsterdam - Amstelland.

De werkzaamheden

De voornaamste taak van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer is het toezichthouden en handhaven van de openbare orde en veiligheid in en rond het openbaar vervoer. Dus toezichthouden en handhaven in metro’s, (snel)trams, bussen en op de stations.

Zodra iemand overlast veroorzaakt of de veiligheid in het geding is, treden ze op en grijpen ze in. Daadkrachtig zodat de orde en veiligheid snel weer zijn hersteld en de reiziger weer veilig van het openbaar vervoer kan gebruikmaken. Het GVB blijft verantwoordelijk voor zaken als kaartcontrole, de schoonmaak van trams, bussen, metro’s en stations en het materieel.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Tram 51 in de WestwijkHerkenbaarheid en huisvesting

De leden van het team dragen opvallend gele jassen. Hierdoor zijn ze voor reizigers eenvoudig te herkennen. Het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer werkt vanuit een politiebureau, maar is natuurlijk vooral te vinden in en rond het openbaar vervoer.

Bus 172 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Buslijn 172 van Connexxion verlaat de bushalte in de WestwijkCommunicatie

Om de reizigers in het openbaar vervoer in de regio Amsterdam-Amstelland te informeren over het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer, is een introductiecampagne ontwikkeld. Deze campagne bestaat uit posters en billboards in het openbaar vervoer en op de stations, advertenties in dagblad Metro, en flyers die worden uitgedeeld aan reizigers in het openbaar vervoer.

Campagne

Vrijdagochtend 1 juni 2007 om 09.00 uur wordt op metrostation Waterloplein (zijde Stopera) de introductiecampagne van het VOV onthuld door de burgemeester van Amsterdam Job Cohen en wethouder Tjeerd Herrema. Daarna vertrekken de medewerkers van het VOV per metro naar de werkplek.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.