Bijgewerkt: 4 maart 2024

Stadsregio verkoopt in recordtijd 10.000 OV-chipkaarten

Nieuws -> Regio

Bron: LVB Networks
23-11-2009

Initiatiefnemers werken aan een alternatief aanbod om aan vraag te beantwoorden

Alle 10.000 OV-chipkaarten van de actie 'Test de OV-chipkaart' zijn in een paar uur verkocht. Het succes van de actie - opgezet door de Stadsregio Amsterdam en de vervoersbedrijven Arriva, Connexxion en GVB - overtreft alle verwachtingen.

OV chip Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een OV-chipkaart lezer bij een tramhalte in Westwijk, Amstelveen


Door de run op de OV-chipkaarten moest de mogelijkheid, om online een OV-chipkaart te kopen tot driemaal toe tijdelijk stopgezet worden, om alle inwoners de gelegenheid te geven van het aanbod gebruik te maken. De initiatiefnemers werken gezamenlijk aan een alternatief om aan de wens van de geïnteresseerden tegemoet te komen.

Alternatief

Vooraf was op een goede respons gerekend gezien het aantrekkelijke aanbod. Maar dit resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen. De 10.000 OV-chipkaarten waren zelfs zo snel uitverkocht, dat veel mensen te laat waren. De Stadsregio Amsterdam is druk in gesprek met de vervoerders om mensen, die achter het net gevist hebben, een alternatief aanbod te doen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden op de website www.testdeovchipkaart.nl

De campagne

Het doel van de ‘Test de OV-chipkaart’ campagne is om de inwoners van de 15 gemeenten rondom Amsterdam zelf het gemak van de OV-chipkaart en het openbaar vervoer te laten ervaren. De OV-chipkaart kon online voor € 3,95 - in plaats van de reguliere € 7,50 - besteld worden. Reizen met de OV-chipkaart werd extra aantrekkelijk gemaakt door op iedere kaart € 10,- gratis saldo te zetten. Kijk ook op: OV-chipkaart

OV-chipkaart?

De Openbaar Vervoer-chipkaart is een elektronische pas, waarop reissaldo en vervoersrechten kunnen worden geladen voor het openbaar vervoer in Nederland.

Het systeem maakt de combinatie mogelijk van kaartintegratie (dezelfde kaart bij verschillende vervoerders gebruiken) met tariefdifferentiatie (het tarief is niet alleen afhankelijk van de afstand maar ook van de vervoerder, en eventueel ook van de tijd van de dag en dag van de week, en van de kwaliteit van het vervoer).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.