Bijgewerkt: 25 juli 2024

Stadspleinfestival Amstelveen op 13, 14 en 15 september 2013

Nieuws -> Stadshart

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
01-07-2013

Het Stadspleinfestival Amstelveen, traditioneel de opening van het culturele seizoen, vindt dit jaar plaats op 13, 14 en 15 september 2013. Het festival is een samenwerking aangegaan met Amstelveen Culinair, waarmee het uitgroeit naar een driedaags programma vol cultureel en culinair genot.

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer samengewerkt met het Metropole Orkest (o.a. een Beatles-set met Tim Knol, Bertolf, Lodewijk van Gorp en Voice of Holland winnares Leona); ook zijn er optredens van o.a. de bigband ‘Peewee’s problem’ en popband ‘3rd Floor Magic’.

stadspleinfestival Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Stadspleinfestival Amstelveen in september 2009. Op het podium speelt het orkest van Danny Malando


40 muzikanten uit de regio staan onder de naam ‘Amstelveen All Stars’ op zaterdagavond 14 september op het podium met een bewerking van een groot aantal legendarische popsongs. Van dit laatste onderdeel is er al een try-out op zaterdag 6 juli 2013 in P60, aanvang 20.30 uur, zaal open 20.30 uur. Natuurlijk is er alle informatie voorhanden over concerten, toneel, musea, film en alle andere culturele mogelijkheden die Amstelveen in 2013-2014 te bieden heeft.

Het culinaire gedeelte vindt plaats in een pagodetenten met dranken en spijzen uit de hele wereld. Gerenommeerde top restaurants , waaronder Restaurant Aan de Poel (2 Michelin sterren), restaurant Lute en de Wine Kitchen zorgen voor een overheerlijke culinaire verwennerij.

Er staat dit jaar voor het eerst ook een grote bamboe dome- tent, waarin Amstelveen zich als Millenniumgemeente presenteert: een gemeente die op allerlei manieren duurzaamheid stimuleert. Zie ook www.stadspleinfestival.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.