Bijgewerkt: 25 juni 2024

Stadshart Amstelveen won de NRW Marketingprijs 2013

Nieuws -> Stadshart

Bron: NRW
16-04-2013

Met de introductie van het begrip '4-sterren winkelcentrum' weet Stadshart Amstelveen zich op een unieke manier te onderscheiden in de Nederlandse retailmarkt. Met deze vernieuwende aanpak heeft het winkelcentrum op 10 april 2013 de NRW Marketing prijs 2013 gewonnen. “De Jury heeft grote waardering voor de rigoureuze wijze, waarop Stadshart Amstelveen de consument  – letterlijk en figuurlijk –  centraal stelt.”

Winkelcentrum als hotel

“De wensen van de consument veranderen. Service en beleving worden steeds belangrijker en daar moeten wij als winkelcentrum op inspelen,” zegt Ben Verheijen, manager van het winkelcentrum. “ Om ons nog beter te kunnen onderscheiden hebben wij een uitgebreid pakket aan services geïntroduceerd.

Wij vergelijken ons winkelcentrum met de ultieme serviceomgeving: een hotel. Wij zien onze bezoekers als gasten en daarom is er hard gewerkt om in Stadshart Amstelveen het serviceniveau te krijgen van een viersterren hotel.” In november 2012 heeft Stadshart Amstelveen deze 4-sterren classificatie officieel ontvangen.

NRW Marketingprijs

De doelstelling van de NRW Marketingprijs is om binnen het winkelvastgoed meer erkenning te geven aan marketing van winkelcentra. NRW wil daartoe marketingcampagnes en onderdelen hiervan die het meest innovatief zijn geweest en/of relatief de beste resultaten hebben bereikt nader uitlichten.

nrw Amstelveen
(Foto NRW - 2013)

V.l.n.r.: Bart Kuil (voorzitter NRW), Dominique Kroon (Analist Ontwikkeling, ten tijde van de campagne Marketing Manager), Ben Verheijen (Shopping Centre Manager Stadshart Amstelveen), Jacques Sinke (juryvoorzitter NRW Marketingprijs 2013)


Juryrapport

Bij de jurering worden er punten toegekend op het gebied van planning / strategie, kwaliteit van de uitvoering, creativiteit, prijs/kwaliteit, kosten/effectiviteit, (meetbare) resultaten, duurzaamheid – mvo en samenwerking in het marketingproces. Met de imagocampagne+ zet Stadshart Amstelveen een nieuwe standaard voor de ‘customer journey’. De creatie van een unieke winkelbeleving krijgt gestalte door het bieden van comfort, kwaliteit en dienstverlening in iedere fase van de relatie tussen bezoeker en winkelcentrum. Download hier het volledige juryrapport.

9,6 miljoen bezoekers per jaar

Stadshart Amstelveen heeft een continu stijgend bezoekersaantal van inmiddels 9,6 miljoen per jaar. Het overdekte winkelcentrum in het hart van Amstelveen heeft met meer dan 200 winkels een heel compleet winkelaanbod en wordt gezien als stijlvol en veilig, zo blijkt uit recente onderzoeken. Het kloppende Stadshart bestaat uit een mix van bijzondere lokale, nationale en internationale retailers, zoals de Bijenkorf, Zara, Guess, Pandora, Björn Borg, Triumph en een Rituals. Daarnaast zijn er vernieuwende concepten zoals het eerste Bose Experience Centre in Nederland en een Nespresso Boutique.

Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW)

NRW is de enige vereniging met leden uit alle disciplines uit de winkelvastgoedsector: retail, vastgoed en overheid. Het bureau van de vereniging speelt een belangrijke rol in de dagelijkse dienstverlening en service naar de leden en de sector. Het Bestuur van NRW heeft met regelmaat overleg met het bureau. De Raad van Toezicht opereert op strategisch niveau. Daarnaast kent NRW meerdere commissies die de organisatie voeden en ondersteunen.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.