Bijgewerkt: 21 juli 2024

Stadshart Amstelveen kreeg het duurzaamheidscertificaat BREEAM

Nieuws -> Stadshart

Bron: Unibail-Rodamco
19-04-2013

Stadshart Amstelveen heeft het internationale BREEAM duurzaamheidscertificaat behaald voor het winkelvastgoed en voor het beheer daarvan. Daarmee laat het Stadshart Amstelveen zien, dat het winkelcentrum op duurzame wijze wordt gebruikt en onderhouden.

Het BREEAM-certificaat is op vrijdagmiddag 19 april 2013 feestelijk overhandigd door Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Economische Zaken van de gemeente Amstelveen aan Carlo Verlaan, Technisch Manager van winkelcentrum Stadshart Amstelveen.

Als grootste eigenaar van het winkelvastgoed in Stadshart Amstelveen heeft vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco voor Stadshart Amstelveen gevraagd om toetsing op de onderdelen ‘gebouw’ en ‘beheer van het gebouw’. Voor beide onderdelen behaalde Stadshart Amstelveen de BREEAM-score Excellent, wat uniek is voor een dergelijk winkelcentrum, dat zijn oorsprong heeft in de jaren 1960.

Van alle BREEAM certificeringen die wereldwijd worden uitgegeven scoort maar 1% excellent op ‘gebouw’ en 8% excellent op ‘beheer van gebouw’. Binnen ‘beheer van het gebouw’ werden de hoogste scores toegekend op de deelgebieden energieverbruik en management. Er werd een 100% score behaald voor de afvalverwijdering op het onderdeel ‘gebouw’. Daarnaast werden hoge scores behaald op de deelgebieden transport en materiaal. 

breeam Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot (CDA) (r) wethouder Economische Zaken van de gemeente Amstelveen overhandigt het BREEAM-Excellent certificaat aan Carlo Verlaan, Technisch Manager van winkelcentrum Stadshart Amstelveen


BREEAM?

Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) [milieu evaluatie methode] is een internationale certificeringsmethodiek, waarmee de duurzaamheid van nieuw en bestaand vastgoed wordt getoetst. Daarbij wordt gelet op materiaalgebruik, energiegebruik en leefbaarheid van het gebouw en de omgeving.

Inmiddels zijn 250.000 gebouwen gecertificeerd. Sinds de instelling van BREEAM door de British Building Research Council in 1990 zijn er een miljoen gebouwen aangemeld voor beoordeling. BREEAM is daarmee de meest erkende maatstaf voor duurzaamheid in de vastgoedsector.

Over Unibail-Rodamco en Stadshart Amstelveen

Het Frans-Nederlands Unibail-Rodamco is in Europa het grootste aan de beurs genoteerde vastgoedbedrijf (AEX en CAC-40). In Nederland is Unibail-Rodamco onder meer eigenaar van Stadshart Amstelveen.

Het overdekte winkelcentrum in het hart van Amstelveen heeft met meer dan 200 winkels een heel compleet winkelaanbod en wordt gezien als stijlvol en veilig, zo blijkt uit recente onderzoeken. Stadshart Amstelveen heeft een continu stijgend bezoekersaantal van inmiddels 9,6 miljoen per jaar. Het kloppende Stadshart bestaat uit een mix van bijzondere lokale, nationale en internationale retailers, zoals Rosmode, Hergo, de Bijenkorf, Zara, Björn Borg en Rituals. Daarnaast zijn er vernieuwende concepten, zoals het eerste Bose Experience en de Nespresso Boutique.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.