Bijgewerkt: 4 december 2021

Stadsdominee Werner Pieterse leest het Paasverhaal in Boekhandel Venstra

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
20-03-2018

Stadsdominee Werner Pieterse leest op 28 maart 2018 vanaf 19.30 uur het Paasverhaal in Boekhandel Venstra, Stadsplein 102A in Amstelveen. Nog net voor de Passion in de Bijlmer miljoenen kijkers trekt; in de week van de Matthäus Passion is dit het verhaal, waar het allemaal mee begon. We lezen het woord voor woord, met ieder die meer wil weten. Meer dan nieuwsgierigheid is niet nodig. Zo zoeken we naar betekenis van het oude verhaal voor nu. Heeft het ons iets te zeggen en wat dan? Aanmelden in de winkel of via info@venstra.nl  onder vermelding van ‘Pasen bij Venstra’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Stadsdominee Werner Pieterse tijdens de 3de talkshow van 'BV Amstelveen' op maandagavond 27 maart 2017 in Grand Café't Oude Dorp


Werner Pieterse is theoloog en schrijver en predikant van de Paaskerk in Amstelveen. Hij schreef onder andere 'Wat blijft – God na de kaalslag', waarin hij een hedendaagse context creëert voor de christelijke belijdenis. Zo leest hij de geloofsbelijdenis als een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast. Ook gebruikt hij het werk van Nietzsche en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhaal. De geloofsbelijdenis die de eeuwen door zoveel generaties troostte en inspireerde krijgt zo opnieuw betekenis. Zijn tweede boek 'Waar ik je zoek' - verhalen van zwervers, koningen, moeder en kind, verschijnt op 27 mei. Boekhandel Venstra woensdag 28 maart 2018, 19.30 – 21.30 uur, Stadsplein 102A, AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.