Bijgewerkt: 22 mei 2022

Sprankel gaat aan tafel met Eus live vanuit de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jacobine van den Hoek
07-05-2021

Ondanks de coronapandemie valt er in 2021 toch te genieten van verrassende lezingen. Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland organiseren dit jaar maar liefst drie evenementen onder de naam SPRANKEL. Het eerste (online) evenement was in de Bibliotheek Amstelland op woensdag 10 maart 2021.

Met SPRANKEL willen Gertrude Hoogendoorn en Jacobine van den Hoek  een bredere groep lezers aanspreken dan we al doen. Ouders van schoolgaande kinderen weten ons te vinden als het gaat om leesplezier voor hun kinderen.  Ook lezingen door auteurs of over specifieke thema’s trekken trouwe lezers aan, net als het Poëziecafé dat we samen met Libris Venstra maandelijks organiseren. Maar we willen ook mensen die niet zo snel de weg naar de boekhandel of bibliotheek weten te vinden verrassen met mooie activiteiten.' - aldus Gertrude, manager Programmering en Educatie bij de Bibliotheek Amstelland. ‘Met SPRANKEL laten we zien dat lezen sociaal kan zijn, spannend en swingend’ vult Jacobine aan. ‘Dat zijn de drie thema’s voor dit jaar.

Foto Amstelveen
(Bron Jacobine van den Hoek - 2021)

Gertrude Hoogendoorn en Jacobine van den Hoek


SPRANKEL gaat woensdag 12 mei 2021 aan tafel met Eus. Dit sprankelende online evenement – wellicht met een klein live publiek? – staat in het teken van schrijver en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol (1984) 'Eus'. Eus schreef de literaire romans 'Eus en Turis' en is daarnaast bekend van zijn columns in onder andere het Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad en BN/De Stem. Daarnaast treden op: Alyssa van Ommeren (bekend van The Voice of Holland 2021) en Spoken Word artiest Meliza de Vries.

Gertrude van de Bibliotheek Amstelland en Jacobine van het Amstelveens Boekenfeest gaan live vanuit de Bibliotheek Amstelland met Eus in gesprek over dingen die hem raken. Wat is in het publieke debat de rol van kritische schrijvers? Wat drijft Eus in zijn vele interviewprogramma's, waaronder zijn nieuwe tv-programma 'Human - Vrijdenkers'.

Foto Amstelveen
(Bron Jacobine van den Hoek - 2021)

Özcan Akyol, Meliza de Vries en Alyssa van Ommeren


Heb je zelf vragen voor Eus? Dan kan je deze live via de livestream stellen. De sprankelende avond wordt aangevuld met creatieve intermezzo’s. Woordkunstenaar Meliza de Vries draagt voor en zangeres Alyssa van Ommeren (bekend van The Voice of Holland 2021) zal een muzikaal optreden verzorgen.

Aanmelden. Dit gratis evenement, georganiseerd door De bibliotheek Amstelland en Amstelveens Boekenfeest in samenwerking met Libris Venstra vindt vooralsnog volledig online plaats. Iedereen kan zich aanmelden via de site van De bibliotheek Amstelland/agenda en ontvangt de link voor woensdag 12 mei 2021 19.30 uur. Het programma zal een uur duren. Vragen kunnen vooraf gemaild worden naar programmering@debibliotheekamstelland.nl . Link: https://amstelland.op-shop.nl/2616/aan-tafel-met-eus/12-05-2021Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.